Partizan bez zamjene za Škuletića!

Partizan ne može nikog da dovede i kad ima novac! Kojić i Šaponjić jedini napadači u Nikolićevom timu. Poslednjeg dana prelaznog roka u Srbiji crno-beli nisu našli zamenu Petru Škuletiću, tako da će trener u drugi deo prvenstva ući sa starim snagama.

Fudbal 14.02.2015 | 16:40
Partizan bez zamjene za Škuletića!

Apsurd za apsurdom u Humskoj 1! Ne samo da su u razmaku od pet dana ostali bez dvojice najefikasnijih igrača ekipe, nego crno-beli nisu uspeli da dovedu nijednu zamenu Danku Lazoviću i Petru Škuletiću, pa će u drugi deo prvenstva definitivno ući značajno oslabljeni i - kako reče potpredsednik Milorad Vučelić - staviti osvajanje titule na kocku.

Poslednjeg dana prelaznog roka na teritoriji Srbije, posle realizovanog transfera Škuletića u moskovsku Lokomotivu koji im je omogućio da raspolažu sumom od 3.200.000 evra (800.000 pripalo menadžeru na ime provizije), čelnici Partizana uspeli su da urade sve suprotno od onog što su najavili. Rekli su da će dovesti jednog (a možda i dvojicu) špiceva, a na kraju ni taj posao nisu uspeli da realizuju. Pregovori sa litvanskim reprezentativcem Dejvidasom Matulevičijusom nisu ni počeli, jer za njegov angažman nije bio trener Marko Nikolić, koji je insistirao kod uprave da, kad su mu već prodali dve udarne igle, makar izabre napadača po svojoj želji. I tu je došlo do sukoba sa pojedinim čelnicima kluba koji nisu mogli (ili želeli) da ispoštuju zahteve šefa struke, pa su njegove ideje ostale zamrznute.

Kao posledica takvih odnosa Partizan sa samo dvojicom napadača ulazi u prolećni deo prvenstva. Od petorice, koliko ih je imao letos, posle prodaje Škuletića, odlaska Lazovića i pozajmice Ismaila Beka Fofana, došao je u situaciju da računa samo na Nemanju Kojića i Ivana Šaponjića.

Uz, čini se, opravdanu bojazan navijača: šta će se desiti ako neko od njih dobije kartone ili ga - ne daj Bože - zadesi povreda.

U takvim okolnostima, sva je prilika da će Nikolić morati da odustane od namere da forsira formaciju sa dvojicom napadača, pa će Parni valjak na proleće dejstvovati u sistemu 4-2-3-1, u kome će Nemanja Kojić biti prvi izbor, a 18-godišnji Ivan Šaponjić ga menjati s klupe za rezerve.

Komentari / 0

Ostavite komentar