Радници блокирали капије “Космоса”

Радници Бањалучког Космоса данас су на више сати блокирали капију и ресторан предузећа јер, како тврде, са управом више немају шта да причају. Директор их обећањима да ће једна и по плата бити исплаћена, како тврде радници, вуче за нос већ два мјесеца.

Република Српска 13.02.2015 | 21:10
Радници блокирали капије “Космоса”

Осим капије предузећа радници су јутрос блокирали и дио ресторана. Сваким даном ћемо повлачити радикалније потезе јер немамо другог излаза, поручују радници.

Директор Драган Илић, тврде, игнорише нас и лаже мјесецима.

Радници су љути и на владу Српске, јер како тврде, одбијаја да смијени директора, а обећани новац никако да им легне на рачун. Ако радна група Владе ускоро не изађе са конкретним резултатима, запријетили су још радикалнијим мјерама.

Смјену директора Драгана Илића у Влади и даље не виде као опцију. Премијерка тврди да проблеми у предузећима као што су Космос или РАОП не могу бити ријешени само смјеном управе. Очекује да ће радна група Министарства индустрије ускоро да изађе са рјешењем.

Радницима “Космоса” који су у штрајку ова увјеравања мало значе. Док не виде новац, од протеста неће одустати.

Директор Драган Илић од децембра обећава да новац само што није стигао. Новац до данас није легао на рачуне радника, а број плата које им Космос дугује попео се на 15.

(БН ТВ)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

бивши радник Космоса

13.02.2015 21:22

Овај пут је премијерка у праву, тачно је да само смјена управе неће ријешити проблем. Осим те управе, мора бити смијењена и ова влада, а и ова власт. Иначе, тако то изгледа кад се негативна селекција проводи више од 30 година, народ ужива у корупцији а багрови лове у мутном. Какав је то човјек који дугује 14 плата и неће да поднесе оставку? Осладило се клипану бити директор.

ОДГОВОРИТЕ