Radnici blokirali kapije “Kosmosa”

Radnici Banjalučkog Kosmosa danas su na više sati blokirali kapiju i restoran preduzeća jer, kako tvrde, sa upravom više nemaju šta da pričaju. Direktor ih obećanjima da će jedna i po plata biti isplaćena, kako tvrde radnici, vuče za nos već dva mjeseca.

Republika Srpska 13.02.2015 | 21:10
Radnici blokirali kapije “Kosmosa”

Osim kapije preduzeća radnici su jutros blokirali i dio restorana. Svakim danom ćemo povlačiti radikalnije poteze jer nemamo drugog izlaza, poručuju radnici.

Direktor Dragan Ilić, tvrde, ignoriše nas i laže mjesecima.

Radnici su ljuti i na vladu Srpske, jer kako tvrde, odbijaja da smijeni direktora, a obećani novac nikako da im legne na račun. Ako radna grupa Vlade uskoro ne izađe sa konkretnim rezultatima, zaprijetili su još radikalnijim mjerama.

Smjenu direktora Dragana Ilića u Vladi i dalje ne vide kao opciju. Premijerka tvrdi da problemi u preduzećima kao što su Kosmos ili RAOP ne mogu biti riješeni samo smjenom uprave. Očekuje da će radna grupa Ministarstva industrije uskoro da izađe sa rješenjem.

Radnicima “Kosmosa” koji su u štrajku ova uvjeravanja malo znače. Dok ne vide novac, od protesta neće odustati.

Direktor Dragan Ilić od decembra obećava da novac samo što nije stigao. Novac do danas nije legao na račune radnika, a broj plata koje im Kosmos duguje popeo se na 15.

(BN TV)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

bivši radnik Kosmosa

13.02.2015 21:22

Ovaj put je premijerka u pravu, tačno je da samo smjena uprave neće riješiti problem. Osim te uprave, mora biti smijenjena i ova vlada, a i ova vlast. Inače, tako to izgleda kad se negativna selekcija provodi više od 30 godina, narod uživa u korupciji a bagrovi love u mutnom. Kakav je to čovjek koji duguje 14 plata i neće da podnese ostavku? Osladilo se klipanu biti direktor.

ODGOVORITE