Тест: Најзад распуцани, Партизан - Ђер 4:0!

Бабовић у генералци дао два комада из пенала, Николић зна тим за пролеће. Црно-бели у последњој контролној утакмици убедљиви против мађарског Ђера - 4:0 (1:0).

Фудбал 13.02.2015 | 20:20
Тест: Најзад распуцани, Партизан - Ђер 4:0!

Распуцао се Партизан. И то кад је најважније. У финишу припрема, после незапамћеног сакаћења тима, црно-бели су нашли снаге и мотива да се издигну изнад кадровских недаћа и у генералној проби пред почетак другог дела првенства оставе утисак екипе способне да одбрани прво место на табели Суперлиге. На опроштају од Белека, ученици Марка Николића савладали су Ђер и осам дана пре прве званичне утакмице са четири лопте у мрежи Мађара замаскирали непланиране одласке Данка Лазовића и Петра Шкулетића - 4:0 (1:0).

Режисер друге победе екипе из Хумске 1 на турском тлу био је Стефан Бабовић. Дан пошто је Саша Илић водио млађарију до тријумфа над Марибором, заменик капитена (носио траку у одсуству старијег колеге) преузео је улогу лидера и егзекутора, па је прецизним извођењем једанаестераца утабао пут ка тријумфу који ће, сигурно, поправити атмосферу у тиму уочи суботњег повратка за Београд.

Повратник из Вождовца је био немилосрдан са 11 метара, најпре у 33, затим и 63. минуту, чиме је увећао свој голгетерски учинак на припремама (на исти начин погодио и против Динама из Москве), али и колекцију Партизанових пенала ове зиме на чак пет (претходно прекршаји у корист црно-белих суђени на мечевима са Динамом, Синђелићем и Анжијем).

Утакмица са екипом у којој игра некадашњи везиста Црвене звезде Никола Трајковић послужила је и да Никола Дринчић подеси нишан уочи наставка првенства, да Никола Нинковић наговести веће могућности него јесенас, али и да тренер Марко Николић стекне јасан увид у допринос будућих стартера. Јер, како је најавио, тим који је извео на мегдан деветопласираном тиму мађарског првенства требало би да почне и уводни меч пролећне сезоне против Вождовца, 21. фебруара у Хумској 1.

А тај тим би требало да изгледа овако: Лукач - Бандаловски, Ћирковић, Балажиц, Н. Петровић - Дринчић, Брашанац - Нинковић, Бабовић, А. Живковић - Којић.

Партизан је на овај начин завршио припреме у Турској и у суботу се враћа у Србију са скором од две победе (Марибор 2:1, Ђер 3:0), два ремија (Цирих и Анжи по 2:2) и четири пораза (Динамо Мосвка и Аустрија Беч по 1:4, Сарајево 0:1 и Литекс 1:2), уз напомену да је између два дела припрема у иностранству савладан и Синђелић у Спортском центру Земунело, где ће Николићеви питомци наставити да се уигравају до прве такмичарске утакмице.

Коментари / 0

Оставите коментар