Test: Najzad raspucani, Partizan - Đer 4:0!

Babović u generalci dao dva komada iz penala, Nikolić zna tim za proleće. Crno-beli u poslednjoj kontrolnoj utakmici ubedljivi protiv mađarskog Đera - 4:0 (1:0).

Fudbal 13.02.2015 | 20:20
Test: Najzad raspucani, Partizan - Đer 4:0!

Raspucao se Partizan. I to kad je najvažnije. U finišu priprema, posle nezapamćenog sakaćenja tima, crno-beli su našli snage i motiva da se izdignu iznad kadrovskih nedaća i u generalnoj probi pred početak drugog dela prvenstva ostave utisak ekipe sposobne da odbrani prvo mesto na tabeli Superlige. Na oproštaju od Beleka, učenici Marka Nikolića savladali su Đer i osam dana pre prve zvanične utakmice sa četiri lopte u mreži Mađara zamaskirali neplanirane odlaske Danka Lazovića i Petra Škuletića - 4:0 (1:0).

Režiser druge pobede ekipe iz Humske 1 na turskom tlu bio je Stefan Babović. Dan pošto je Saša Ilić vodio mlađariju do trijumfa nad Mariborom, zamenik kapitena (nosio traku u odsustvu starijeg kolege) preuzeo je ulogu lidera i egzekutora, pa je preciznim izvođenjem jedanaesteraca utabao put ka trijumfu koji će, sigurno, popraviti atmosferu u timu uoči subotnjeg povratka za Beograd.

Povratnik iz Voždovca je bio nemilosrdan sa 11 metara, najpre u 33, zatim i 63. minutu, čime je uvećao svoj golgeterski učinak na pripremama (na isti način pogodio i protiv Dinama iz Moskve), ali i kolekciju Partizanovih penala ove zime na čak pet (prethodno prekršaji u korist crno-belih suđeni na mečevima sa Dinamom, Sinđelićem i Anžijem).

Utakmica sa ekipom u kojoj igra nekadašnji vezista Crvene zvezde Nikola Trajković poslužila je i da Nikola Drinčić podesi nišan uoči nastavka prvenstva, da Nikola Ninković nagovesti veće mogućnosti nego jesenas, ali i da trener Marko Nikolić stekne jasan uvid u doprinos budućih startera. Jer, kako je najavio, tim koji je izveo na megdan devetoplasiranom timu mađarskog prvenstva trebalo bi da počne i uvodni meč prolećne sezone protiv Voždovca, 21. februara u Humskoj 1.

A taj tim bi trebalo da izgleda ovako: Lukač - Bandalovski, Ćirković, Balažic, N. Petrović - Drinčić, Brašanac - Ninković, Babović, A. Živković - Kojić.

Partizan je na ovaj način završio pripreme u Turskoj i u subotu se vraća u Srbiju sa skorom od dve pobede (Maribor 2:1, Đer 3:0), dva remija (Cirih i Anži po 2:2) i četiri poraza (Dinamo Mosvka i Austrija Beč po 1:4, Sarajevo 0:1 i Liteks 1:2), uz napomenu da je između dva dela priprema u inostranstvu savladan i Sinđelić u Sportskom centru Zemunelo, gde će Nikolićevi pitomci nastaviti da se uigravaju do prve takmičarske utakmice.

Komentari / 0

Ostavite komentar