Одлука о извозу оружја чека нови Савјет министара

Након што је Предсједништво БиХ утврдило став да извоз оружја у Украјину није у интересу БиХ, коначну одлуку о томе, по свему судећи, донијеће нови сазив Савјета министара БиХ, односно новоизабрани министар спољне трговине и економских односа БиХ.

Босна и Херцеговина 13.02.2015 | 18:59
Одлука о извозу оружја чека нови Савјет министара

У овом министарству ни у петак нису имали одговор на питање да ли ће, и поред става Предсједништва БиХ, али и чињенице да је рат у Украјини практично завршен, ипак потписати дозволу за извоз оружја у Украјину, вриједан 10 милиона КМ.

"По свему судећи, одлуку о евентуалном извозу оружја у Украјину донијеће нови министар јер садашњи замјеник не жели да потпише такву одлуку без става Савјета министара", испричао је извор "Независних".

У сваком случају Привредно друштво "Унис", од којег је и наручено оружје вриједно десет милиона КМ, већ је поднијело тужбу против одговорних у БиХ јер нису добили "зелено свјетло" за извоз иако су прије тога прибавили све потребне дозволе.

Наиме, да би неко могао да извезе оружје из БиХ потребно је да добије сагласност четири министарства и то спољних послова, одбране, безбједности, а на крају саму дозволу потписује Министарство спољне трговине и економских односа БиХ.

Подсјећања ради, реализацију овог посла између БиХ и Украјине блокирао је Борис Тучић, сада већ бивши министар спољне трговине и економских односа, који је поднио оставку на ову функцију јер није желио подлећи притисцима и дати неопходну сагласност овог министарства за извоз.

Извор: Независне новине

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Црни

13.02.2015 18:46

Политика и зли људи можел се ишта на овом свијету ријешити без оружја ? изгледа да ће све земље попуцати као бивша Југославија

ОДГОВОРИТЕ