Челси - жалиш ли за овим момком?!

Волфсбургов директор Клаус Алофс тврди да је Плавцима сада криво јер су се тако брзо одрекли Белгијанца.

Фудбал 14.02.2015 | 12:40
Челси - жалиш ли за овим момком?!

Пре повратка Жозеа Муриња у Челси, клуб са Стамфорд Бриџа је једно време имао стратегију да куповином младих и перспективних играча за релативно мале паре промени политику и у будућности не троши огроман новац на плаћање обештећења за звезде.

Тако је Челси за кратко време потписао уговоре са играчима попут Лукаса Пјазона, Валаса, Марка Марина, Торгана Азара, Кевина Де Брујнеа, Ориола Ромеуа, Тибоа Куртое, Улисеса Давиле... Међутим, доласком Муриња, уследио је заокрет у клупској политици јер Португалац верује само у проверена и екипа појачања.

Тако је плејада поменутих талената, један по један, одлазила из Челсија и заправо никада није добила праву шансу. Млади играчи су се расули по позајмицама широм Европе, неки су и дефинитивно продати. Тибо Куртоа је редак пример који је са позајмице успео да се врати на велика врата. А, најдрастичнији пример фудбалера који није добио прилику какву заслужује код Муриња је Кевин де Брујне.

Клуб га је продао прошле зиме Волфсбургу за сјајних 22.000.000 евра, што је био клупски рекорд немачког првака. Челси је зарадио на Де Брујнеу, а Белгијанац је експлодирао у граду Фолксфагена. Данас, после годину дана, Де Брујне је један од најбољих играча Бундеслиге и Челсију више није свеједно када гледају његове партије.
„У Челсију са дивљењем гледају како се развија Кевинова каријера и колико је напредовао. Нерадо ми признају да су погрешили што су га пустили да оде“, открио је Волфсбургов директор Клаус Алофс.

У минулом прелазном року, Волфсбург је применио исти рецепт и за нови клупски рекорд у висини трансфера довео из Челсија, Андреа Ширлеа. Челси је зарадио огроман новац у трговини са немачким Вуковима, али време ће показати да ли је губитак Де Брујнеа и Ширлеа био вредан толиког новца.

Коментари / 0

Оставите коментар