Čelsi - žališ li za ovim momkom?!

Volfsburgov direktor Klaus Alofs tvrdi da je Plavcima sada krivo jer su se tako brzo odrekli Belgijanca.

Fudbal 14.02.2015 | 12:40
Čelsi - žališ li za ovim momkom?!

Pre povratka Žozea Murinja u Čelsi, klub sa Stamford Bridža je jedno vreme imao strategiju da kupovinom mladih i perspektivnih igrača za relativno male pare promeni politiku i u budućnosti ne troši ogroman novac na plaćanje obeštećenja za zvezde.

Tako je Čelsi za kratko vreme potpisao ugovore sa igračima poput Lukasa Pjazona, Valasa, Marka Marina, Torgana Azara, Kevina De Brujnea, Oriola Romeua, Tiboa Kurtoe, Ulisesa Davile... Međutim, dolaskom Murinja, usledio je zaokret u klupskoj politici jer Portugalac veruje samo u proverena i ekipa pojačanja.

Tako je plejada pomenutih talenata, jedan po jedan, odlazila iz Čelsija i zapravo nikada nije dobila pravu šansu. Mladi igrači su se rasuli po pozajmicama širom Evrope, neki su i definitivno prodati. Tibo Kurtoa je redak primer koji je sa pozajmice uspeo da se vrati na velika vrata. A, najdrastičniji primer fudbalera koji nije dobio priliku kakvu zaslužuje kod Murinja je Kevin de Brujne.

Klub ga je prodao prošle zime Volfsburgu za sjajnih 22.000.000 evra, što je bio klupski rekord nemačkog prvaka. Čelsi je zaradio na De Brujneu, a Belgijanac je eksplodirao u gradu Folksfagena. Danas, posle godinu dana, De Brujne je jedan od najboljih igrača Bundeslige i Čelsiju više nije svejedno kada gledaju njegove partije.
„U Čelsiju sa divljenjem gledaju kako se razvija Kevinova karijera i koliko je napredovao. Nerado mi priznaju da su pogrešili što su ga pustili da ode“, otkrio je Volfsburgov direktor Klaus Alofs.

U minulom prelaznom roku, Volfsburg je primenio isti recept i za novi klupski rekord u visini transfera doveo iz Čelsija, Andrea Širlea. Čelsi je zaradio ogroman novac u trgovini sa nemačkim Vukovima, ali vreme će pokazati da li je gubitak De Brujnea i Širlea bio vredan tolikog novca.

Komentari / 0

Ostavite komentar