Роман Лисац: НЕ клубовима с Косова!

Први човек АБА лиге децидирано изјавио да нема простора за разговор о укључењу КК Приштина у регионално такмичење.

Кошарка 14.02.2015 | 11:20
Роман Лисац: НЕ клубовима с Косова!

Упркос интересовању шампиона самопризнате републике Косово, тамошњи клубови неће добити шансу да учествују у АБА лиги.

Роман Лисац, генерални менаџер АБА лиге, изричито је рекао у разговору за МОНДО да Приштина неће моћи да учествује у регионалном такмичењу.

"То се неће догодити. Уопште нема потребе ни разговарати о томе, јер је то немогуће због већ успостављеног система. Такав захтев није ни послат да бих уопште могао и да нешто конкретно кажем. Нечије жеље су једна ствар, а реалност нешто друго", изјавио је.

Дакле, реалност је да неће бити утакмица српских и косовских клубова?

"У АБА лиги се то неће десити", додао је, а из тих речи се јасно извлачи закључак да би такве утакмице могле бити одигране под окриљем ФИБА, што је и наговештено извесним ФИБА признањем Кошаркашког савеза Косова.

Према тренутној ситуацији, требало би очекивати сигурно учешће клубова са Косова у ФИБА Еврочеленџу следеће сезоне. Ако би била формирана и паралелна ФИБА Евролига, није искључено да се косовски тимови нађу и у том такмичењу.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Дивос

14.02.2015 10:32

Иако волим кошарку нисам имао појма да се кошарка уопште игра на Косову и Метохији, јужно од Ибра, али ето сазнадох да се ипак игра. Е сад, хоће ли у овој приватној лиги укључити клубове из ове лажне (квази и нарко) државе, по вољи им. Ако их укључе, то значи аутоматски излазак српских екипа (оних из Србије и Српске, а могуће и Будућности) из те приватне лиге. Самим тим би квалитетом пала подобро рецимо испод румунске лиге. Тешко да би као таква опстала више од године-две, али како написах, по вољи им.

ОДГОВОРИТЕ