Једнократна новчана помоћ борцима

У Бањалуци је данас обиљежен Дан Борачке организације Републике Српске додјелом једнократне новчане помоћи за 20 бораца и чланова њихових породица, у износу од по 100 КМ.

Република Српска 13.02.2015 | 14:29
Једнократна новчана помоћ борцима

Предсједник Предсједништва Борачке организације Бањалука Горан Рогић рекао је да износ помоћи није велики, али је свакако битан као знак пажње.

"Ово је већ шеста година како на Дан Борачке организације наше чланове помажемо на овај начин, приликом чега их и упознамо са радом, проблемима и циљевима бањалучке Борачке организације", рекао је Рогић и додао да је то и прилика да се евоцирају успомене на погинуле саборце.

Он истиче да је критеријум за додјелу новчане помоћи да су то социјално угрожене породице.

"Тај критеријум данас не значи пуно, јер су то све људи који имају како здравствених тако и финансијских проблема", рекао је Рогић.

Координатор у Одјељењу за борачко-инвалидску заштиту у Градској управи Бањалуке Горан Шљивар истакао је да ово одјељење активно учествује и прати све пројекте који су од значаја за бањалучку Борачку организацију.

"Из буџета града за прошлу годину издвојено је више од 100.000 КМ за суфинансирање пројеката ове организације, а очекујемо да ће тај износ бити одобрен и за ову годину", рекао је Шљивар.

Отац погинулог борца Војислав Ајдер захвалио је Борачкој организацији на помоћи и рекао да ће помоћ искористити за своје и лијечење супруге, јер су послије смрти сина тешко обољели.

Борац Друге крајишке бригаде Милутин Матаругић истакао је да није очекивао овакав вид помоћи.

"У данашње вријеме свака помоћ је добродошла, нарочито када је не очекујете и ово је први пут да сам добио нешто", рекао је Матаругић.

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Лија

13.02.2015 13:34

За шта, за укопа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЖИКА Ж

13.02.2015 13:54

ПАЖЊА ЈЕ ПАЖЊА АЛИ ОВО ЈЕ БРУКА И ПОДЦЈЕЊИВАЊЕ ЧОВЈЕКА КАО ЧОВЈЕКА А КАМОЛИ БОРЦА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Љиљана

13.02.2015 13:59

Срамота...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брод

13.02.2015 14:14

Рогић је остатак кадра Пантелије Ћургуза који је довео Борачку организацију на овај ниво, добро су прошли неби ме чудило да су добили по 10 КМ.

ОДГОВОРИТЕ