Jednokratna novčana pomoć borcima

U Banjaluci je danas obilježen Dan Boračke organizacije Republike Srpske dodjelom jednokratne novčane pomoći za 20 boraca i članova njihovih porodica, u iznosu od po 100 KM.

Republika Srpska 13.02.2015 | 14:29
Jednokratna novčana pomoć borcima

Predsjednik Predsjedništva Boračke organizacije Banjaluka Goran Rogić rekao je da iznos pomoći nije veliki, ali je svakako bitan kao znak pažnje.

"Ovo je već šesta godina kako na Dan Boračke organizacije naše članove pomažemo na ovaj način, prilikom čega ih i upoznamo sa radom, problemima i ciljevima banjalučke Boračke organizacije", rekao je Rogić i dodao da je to i prilika da se evociraju uspomene na poginule saborce.

On ističe da je kriterijum za dodjelu novčane pomoći da su to socijalno ugrožene porodice.

"Taj kriterijum danas ne znači puno, jer su to sve ljudi koji imaju kako zdravstvenih tako i finansijskih problema", rekao je Rogić.

Koordinator u Odjeljenju za boračko-invalidsku zaštitu u Gradskoj upravi Banjaluke Goran Šljivar istakao je da ovo odjeljenje aktivno učestvuje i prati sve projekte koji su od značaja za banjalučku Boračku organizaciju.

"Iz budžeta grada za prošlu godinu izdvojeno je više od 100.000 KM za sufinansiranje projekata ove organizacije, a očekujemo da će taj iznos biti odobren i za ovu godinu", rekao je Šljivar.

Otac poginulog borca Vojislav Ajder zahvalio je Boračkoj organizaciji na pomoći i rekao da će pomoć iskoristiti za svoje i liječenje supruge, jer su poslije smrti sina teško oboljeli.

Borac Druge krajiške brigade Milutin Matarugić istakao je da nije očekivao ovakav vid pomoći.

"U današnje vrijeme svaka pomoć je dobrodošla, naročito kada je ne očekujete i ovo je prvi put da sam dobio nešto", rekao je Matarugić.

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Лија

13.02.2015 13:34

За шта, за укопа.

ODGOVORITE
Name

ŽIKA Ž

13.02.2015 13:54

PAŽNJA JE PAŽNJA ALI OVO JE BRUKA I PODCJENJIVANJE ČOVJEKA KAO ČOVJEKA A KAMOLI BORCA.

ODGOVORITE
Name

Ljiljana

13.02.2015 13:59

Sramota...

ODGOVORITE
Name

Brod

13.02.2015 14:14

Rogić je ostatak kadra Pantelije Ćurguza koji je doveo Boračku organizaciju na ovaj nivo, dobro su prošli nebi me čudilo da su dobili po 10 KM.

ODGOVORITE