Босић: Непотребно доношење Закона о јавном реду и миру

Предсједник Српске демократске странке Младен Босић је мишљења да је доношење Закона о јавном реду и миру у НСРС било непотребно и да је очекивао да ће под притисцима и упозорењима Додик повући непотребан закон и њему и властима РС.

Република Српска 13.02.2015 | 13:25
Босић: Непотребно доношење Закона о јавном реду и миру

"Ово инсистирање да се закон прогура насилу указује на неку врсту страха власти Републике Српске", казао је Босић у интервју "Ослобођењу".

"Мислим да је тај закон посљедица страха, како би имали механизме да примијене силу, уколико им то буде потребно, али и све што се дешава у полиицји, односно МУП-у Републике Српске наводи на то да се Додик убрзано окружује искључиво лојалним људима који би били спремни на разне сценарије који нису у демократским оквирима", рекао је Босић.

Он објашњава да је страх и од истрага низа афера, међу којима је и ова последња у "Бобар банци", гдје постоји одговорност власти, јер су морали знати и за Бобар банку и за УКИО групу и изношење пара из зворничког "Бирча"и за многе друге које су евидентан криминал.

"Корупција је озваничена и кроз куповину посланичких руку, аферу "два папка".Очекујемо да се коначно потврди да ли је снимак аутентичан, на којем премијерка говори о куповини посланика , па да се крене у истрагу о кривичној одговорности јер је политичка корупција кривично дјело и из ње произилази сва остала корупција", рекао је Босић.

Наводећи да је то процес за који нема рјешења у кратком периоду, Босић каже да имамо обавезу да кренемо рјешавати случајеве, уз притиске на институције које тај посао требају да раде.

"Инсистираћемо да се на нивоу БиХ отворе случајеви, од којих је добар дио међуентитетски и међудржавни криминал", рекао је Босић, наводећи да приоритет у наредном периоду властима у БиХ мора бити економија, социјална питања, запошљавање...

"Ако имате ситуацију да се исељава већи број доктора и медицинских радника, а ви само гледате, сутра ћете се ухватити за главу. Ако видите да вам генерације пропадају због лошег образовања, купљених диплома, да је пољопривреда уништена осим оних који преко ње перу новац, онда је крајње вријеме да направимо план који ће показати народу да може боље.Хоћемо ли успјети, остаје да се види", казао је Босић.

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Опозиција

13.02.2015 12:36

Јасно је да ниста не ваља. То знају и виде сви. Радите несто цовјеце !

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЖИКА Ж

13.02.2015 12:40

ЛУКАЧ МРЕЖУ ПЛЕТЕ И САМ ЋЕ У ЊУ ДА СЕ УПЕЦА. НЕМА МУ ПОВРАТКА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

13.02.2015 13:08

Ја мислим, Додикови притисци, не потребан закон, Лојални љиду у муп-у, евидентан криминал, афера два папка... Све саме "констатације"! Све ми то знамо! Ако смо гласали за вас и примаш плату од 4500км ради нешто или дај оставку или ти је довољно што си се удомио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

крените

13.02.2015 14:24

Одмах крените у акцију. Нема дугог процеса. Одмах Босицу. Цекали смо доста. Из ових стопа доста је било. Нема скривања.

ОДГОВОРИТЕ