Bosić: Nepotrebno donošenje Zakona o javnom redu i miru

Predsjednik Srpske demokratske stranke Mladen Bosić je mišljenja da je donošenje Zakona o javnom redu i miru u NSRS bilo nepotrebno i da je očekivao da će pod pritiscima i upozorenjima Dodik povući nepotreban zakon i njemu i vlastima RS.

Republika Srpska 13.02.2015 | 13:25
Bosić: Nepotrebno donošenje Zakona o javnom redu i miru

"Ovo insistiranje da se zakon progura nasilu ukazuje na neku vrstu straha vlasti Republike Srpske", kazao je Bosić u intervju "Oslobođenju".

"Mislim da je taj zakon posljedica straha, kako bi imali mehanizme da primijene silu, ukoliko im to bude potrebno, ali i sve što se dešava u poliicji, odnosno MUP-u Republike Srpske navodi na to da se Dodik ubrzano okružuje isključivo lojalnim ljudima koji bi bili spremni na razne scenarije koji nisu u demokratskim okvirima", rekao je Bosić.

On objašnjava da je strah i od istraga niza afera, među kojima je i ova poslednja u "Bobar banci", gdje postoji odgovornost vlasti, jer su morali znati i za Bobar banku i za UKIO grupu i iznošenje para iz zvorničkog "Birča"i za mnoge druge koje su evidentan kriminal.

"Korupcija je ozvaničena i kroz kupovinu poslaničkih ruku, aferu "dva papka".Očekujemo da se konačno potvrdi da li je snimak autentičan, na kojem premijerka govori o kupovini poslanika , pa da se krene u istragu o krivičnoj odgovornosti jer je politička korupcija krivično djelo i iz nje proizilazi sva ostala korupcija", rekao je Bosić.

Navodeći da je to proces za koji nema rješenja u kratkom periodu, Bosić kaže da imamo obavezu da krenemo rješavati slučajeve, uz pritiske na institucije koje taj posao trebaju da rade.

"Insistiraćemo da se na nivou BiH otvore slučajevi, od kojih je dobar dio međuentitetski i međudržavni kriminal", rekao je Bosić, navodeći da prioritet u narednom periodu vlastima u BiH mora biti ekonomija, socijalna pitanja, zapošljavanje...

"Ako imate situaciju da se iseljava veći broj doktora i medicinskih radnika, a vi samo gledate, sutra ćete se uhvatiti za glavu. Ako vidite da vam generacije propadaju zbog lošeg obrazovanja, kupljenih diploma, da je poljoprivreda uništena osim onih koji preko nje peru novac, onda je krajnje vrijeme da napravimo plan koji će pokazati narodu da može bolje.Hoćemo li uspjeti, ostaje da se vidi", kazao je Bosić.

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Opozicija

13.02.2015 12:36

Jasno je da nista ne valja. To znaju i vide svi. Radite nesto covjece !

ODGOVORITE
Name

ŽIKA Ž

13.02.2015 12:40

LUKAČ MREŽU PLETE I SAM ĆE U NJU DA SE UPECA. NEMA MU POVRATKA.

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

13.02.2015 13:08

Ja mislim, Dodikovi pritisci, ne potreban zakon, Lojalni ljidu u mup-u, evidentan kriminal, afera dva papka... Sve same "konstatacije"! Sve mi to znamo! Ako smo glasali za vas i primaš platu od 4500km radi nešto ili daj ostavku ili ti je dovoljno što si se udomio.

ODGOVORITE
Name

krenite

13.02.2015 14:24

Odmah krenite u akciju. Nema dugog procesa. Odmah Bosicu. Cekali smo dosta. Iz ovih stopa dosta je bilo. Nema skrivanja.

ODGOVORITE