Шалке откупљује Настасића већ у марту!

Настасић још да одигра четири утакмице и Шалке ће активирати клаузулу од 9.400.000 евра! У немачком клубу немају ни најмању дилему да ли желе да откупе уговор Србина и то ће се десити до краја месеца.

Фудбал 14.02.2015 | 08:40
Шалке откупљује Настасића већ у марту!

Само три утакмице су биле довољно да се Матија Настасић покаже као велико појачање и сјајна аквизиција клуба из Гелзенкирхена. Српски дефанзивац је цео први део сезоне преседео на клупи Манчестер Ситија, али је по доласку у Немачку потпуно фудбалски процветао.

Немачка јавност је препуна речи хвале за игре младог Србина који је зацементирао место у стартној постави Роберта Ди Матеа и један је од најзаслужнијих што је одбрана Шалкеа примила самно један гол (од Бајерна) у три кола другог дела сезоне. Иначе, Шалке је јесенас имао најслабију одбрану од десет првопласираних тимова на табели. Настасићевим доласком се ситуација потпуно окренула...

Приликом довођења Србина из Манчестер Ситија, Шалке је склопио уговор о позјамици. Али, са клаузулом да има право откупа уговора и да та клаузула може да се активира чим Србин одиграо седам утакмица у дресу Краљевскоплавих. Откупна цена је 9.400.000 евра и Шалке ће радо издвојити ту суму. То би требало да се деси до краја месеца када ће Настастић додати још три утакмице у Бундеслиги и једну у Лиги шампиона, открива Билд.

Занимљиво је да ће у дресу Шалкеа у Лиги шампиона дебитовати против Реала, истог клуба против којег је у елитном такмичењу дебитовао за Манчестер Сити.

Коментари / 0

Оставите коментар