Šalke otkupljuje Nastasića već u martu!

Nastasić još da odigra četiri utakmice i Šalke će aktivirati klauzulu od 9.400.000 evra! U nemačkom klubu nemaju ni najmanju dilemu da li žele da otkupe ugovor Srbina i to će se desiti do kraja meseca.

Fudbal 14.02.2015 | 08:40
Šalke otkupljuje Nastasića već u martu!

Samo tri utakmice su bile dovoljno da se Matija Nastasić pokaže kao veliko pojačanje i sjajna akvizicija kluba iz Gelzenkirhena. Srpski defanzivac je ceo prvi deo sezone presedeo na klupi Mančester Sitija, ali je po dolasku u Nemačku potpuno fudbalski procvetao.

Nemačka javnost je prepuna reči hvale za igre mladog Srbina koji je zacementirao mesto u startnoj postavi Roberta Di Matea i jedan je od najzaslužnijih što je odbrana Šalkea primila samno jedan gol (od Bajerna) u tri kola drugog dela sezone. Inače, Šalke je jesenas imao najslabiju odbranu od deset prvoplasiranih timova na tabeli. Nastasićevim dolaskom se situacija potpuno okrenula...

Prilikom dovođenja Srbina iz Mančester Sitija, Šalke je sklopio ugovor o pozjamici. Ali, sa klauzulom da ima pravo otkupa ugovora i da ta klauzula može da se aktivira čim Srbin odigrao sedam utakmica u dresu Kraljevskoplavih. Otkupna cena je 9.400.000 evra i Šalke će rado izdvojiti tu sumu. To bi trebalo da se desi do kraja meseca kada će Nastastić dodati još tri utakmice u Bundesligi i jednu u Ligi šampiona, otkriva Bild.

Zanimljivo je da će u dresu Šalkea u Ligi šampiona debitovati protiv Reala, istog kluba protiv kojeg je u elitnom takmičenju debitovao za Mančester Siti.

Komentari / 0

Ostavite komentar