Клоп на јесен прави велике резове!

Иду Мхитарјан, Имобиле, Јојић... Долазе Кедира, Крузе, Прат? Борусија ће на јесен изгледати сасвим другачије!

Фудбал 14.02.2015 | 17:00
Клоп на јесен прави велике резове!

Низ пораза је прекинут победом над Фрајбургом, атмосферу у Дортмунду додатно је подгрејала одлука Марка Ројса да продужи сарадњу са Борусијом, али Јирген Клоп је решен у намери да не дозволи екипи да се поново успава на ловорикама. Милионери су уосталом још у зони испадања из Бундеслиге, а харизматични тренер није навикао на такав положај. Нити планира сада да почне да се мири са тиме, па тиражни Билд пише о коренитим поренама на Вестфалену током летњег прелазног рока.

Клоп је наиме наумио да се реши играча који су се уљуљкали на старим заслугама. Први на листи је Хенрик Мхитарјан, који је за 27.500.000 евра стигао из Шахтјора, одиграо коректну прву сезону, али на 15 лигашких утакмица у овој новој лигашкој није постигао ни гол. Шушка се да би Јермен могао у Јувентус за 30.000.000. Следећи на листи је Ћиро Имобиле, плаћен 18.500.000 евра Торину, али се показао као потпун промашај. Наводно је Ливерпул заинтересован. Билд наводи да је време и за растанак са Кевином Гроскројцом, Борусијином "девојком за све". У Дортмунду су ипак проценили да 26-годишњи универзалац стагнира те да је можда сада време да се клуб наплати.

Очекивања није задовољио ни Адријан Рамос, који је за 10.000.000 евра стигао из Херте, али је потпуно разочарао на Вестфалену. Ту је и наш Милош Јојић, који је одушевио када је за свега 2.200.000 европских новчаница стигао из Партизана, али га ове сезоне нема - утакмице углавном прати са клупе или са трибина.

Са друге стране, Клопова замисао је да за предстојећу сезону задржи Матса Хумелса (јури га Манчестер јунајтед) и Илкаја Гиндогана (у марту би требало да одлучи да ли ће да продужи уговор или да иде). Ситуација је неизвесна кад су у питању искусни голман Роман Вајденфелер и повредама склони Марсел Шмелцер.

Кад су у питању појачања Билд тврди да су прве Клопове мете Сами Кедира, који ће извесно напустити Реал Мадрид, али који има понуде из Енглеске, 10.000.000 вредни Денис Прает из Андерлехта, прва звезда Борусије Менхенгладбах Макс Крузе (клаузулом је обештећење прописано на 12.000.000, заинтересован је и Волфсбург), те голман Марк-Андре тер-Штеген, који се није изборио за место у првом тиму Барселон па би могао да се врати у Бундеслигу.

Коментари / 0

Оставите коментар