Klop na jesen pravi velike rezove!

Idu Mhitarjan, Imobile, Jojić... Dolaze Kedira, Kruze, Prat? Borusija će na jesen izgledati sasvim drugačije!

Fudbal 14.02.2015 | 17:00
Klop na jesen pravi velike rezove!

Niz poraza je prekinut pobedom nad Frajburgom, atmosferu u Dortmundu dodatno je podgrejala odluka Marka Rojsa da produži saradnju sa Borusijom, ali Jirgen Klop je rešen u nameri da ne dozvoli ekipi da se ponovo uspava na lovorikama. Milioneri su uostalom još u zoni ispadanja iz Bundeslige, a harizmatični trener nije navikao na takav položaj. Niti planira sada da počne da se miri sa time, pa tiražni Bild piše o korenitim porenama na Vestfalenu tokom letnjeg prelaznog roka.

Klop je naime naumio da se reši igrača koji su se uljuljkali na starim zaslugama. Prvi na listi je Henrik Mhitarjan, koji je za 27.500.000 evra stigao iz Šahtjora, odigrao korektnu prvu sezonu, ali na 15 ligaških utakmica u ovoj novoj ligaškoj nije postigao ni gol. Šuška se da bi Jermen mogao u Juventus za 30.000.000. Sledeći na listi je Ćiro Imobile, plaćen 18.500.000 evra Torinu, ali se pokazao kao potpun promašaj. Navodno je Liverpul zainteresovan. Bild navodi da je vreme i za rastanak sa Kevinom Groskrojcom, Borusijinom "devojkom za sve". U Dortmundu su ipak procenili da 26-godišnji univerzalac stagnira te da je možda sada vreme da se klub naplati.

Očekivanja nije zadovoljio ni Adrijan Ramos, koji je za 10.000.000 evra stigao iz Herte, ali je potpuno razočarao na Vestfalenu. Tu je i naš Miloš Jojić, koji je oduševio kada je za svega 2.200.000 evropskih novčanica stigao iz Partizana, ali ga ove sezone nema - utakmice uglavnom prati sa klupe ili sa tribina.

Sa druge strane, Klopova zamisao je da za predstojeću sezonu zadrži Matsa Humelsa (juri ga Mančester junajted) i Ilkaja Gindogana (u martu bi trebalo da odluči da li će da produži ugovor ili da ide). Situacija je neizvesna kad su u pitanju iskusni golman Roman Vajdenfeler i povredama skloni Marsel Šmelcer.

Kad su u pitanju pojačanja Bild tvrdi da su prve Klopove mete Sami Kedira, koji će izvesno napustiti Real Madrid, ali koji ima ponude iz Engleske, 10.000.000 vredni Denis Praet iz Anderlehta, prva zvezda Borusije Menhengladbah Maks Kruze (klauzulom je obeštećenje propisano na 12.000.000, zainteresovan je i Volfsburg), te golman Mark-Andre ter-Štegen, koji se nije izborio za mesto u prvom timu Barselon pa bi mogao da se vrati u Bundesligu.

Komentari / 0

Ostavite komentar