Ротердам: Раонић лагано, Вавринка једва!

Швајцарски тенисер Стан Вавринка спасао се елиминације у другом колу турнира у Ротердаму, пошто је после преокрета савладао Гиљерма Гарсију Лопеса.

Тенис 13.02.2015 | 12:40
Ротердам: Раонић лагано, Вавринка једва!

Шпанац је до предности у сетовима стигао сјајном игром у тај брејку првог сета, препустивши противнику само два поена, али је поклекао у самом финишу другог.

Држао се до деветог гема, када се Швајцарац изборио за прву брејк прилику коју је претворио у вођство и касније у изједначење. Трећи део игре отворио је новим брејком и на крају рутински славио – 6:7, 6:4, 6:2.

За пласаман у полуфинале Вавринка ће играти Жилеом Милером.

Узбудљив меч виђен је и у дуелу Томаша Бердиха и Андреаса Сепија, иако тако није деловао после првог сета који је Чех решио у своју корист без изгубљеног гема.

Међутим, Италијан је онда подиграо ниво игре, заиграо доста агресивније, почео да погађа линије и успео да се врати у меч са 6:3. Ипак, Бердих је успео да се консолидује и у одлучујућем сету је одговорио истим резултатом за пласман у четвртфинале, где ће играти са Гаелом Монфисом.

У последњем дуелу дана Милош Раонић није имао превише проблема са Симонеом Болелијем, а неизвесно је било само у другом сету. Први део игре рођени Подгоричанин решио је у своју корист, брејком у шестом гему, да би се Италијан изборио за тај брејк у наставку меча.

Ипак, Раонић је лако стигао до три поена предности у 13. гему и рутински привео меч крају за пласамн у четвртфинале, где га чека Сергеј Стаховски.

У првом делу дана, видели смо и елиминацију Григора Димитрова, као и лагану победу Ендија Марија.

Коментари / 0

Оставите коментар