Roterdam: Raonić lagano, Vavrinka jedva!

Švajcarski teniser Stan Vavrinka spasao se eliminacije u drugom kolu turnira u Roterdamu, pošto je posle preokreta savladao Giljerma Garsiju Lopesa.

Tenis 13.02.2015 | 12:40
Roterdam: Raonić lagano, Vavrinka jedva!

Španac je do prednosti u setovima stigao sjajnom igrom u taj brejku prvog seta, prepustivši protivniku samo dva poena, ali je poklekao u samom finišu drugog.

Držao se do devetog gema, kada se Švajcarac izborio za prvu brejk priliku koju je pretvorio u vođstvo i kasnije u izjednačenje. Treći deo igre otvorio je novim brejkom i na kraju rutinski slavio – 6:7, 6:4, 6:2.

Za plasaman u polufinale Vavrinka će igrati Žileom Milerom.

Uzbudljiv meč viđen je i u duelu Tomaša Berdiha i Andreasa Sepija, iako tako nije delovao posle prvog seta koji je Čeh rešio u svoju korist bez izgubljenog gema.

Međutim, Italijan je onda podigrao nivo igre, zaigrao dosta agresivnije, počeo da pogađa linije i uspeo da se vrati u meč sa 6:3. Ipak, Berdih je uspeo da se konsoliduje i u odlučujućem setu je odgovorio istim rezultatom za plasman u četvrtfinale, gde će igrati sa Gaelom Monfisom.

U poslednjem duelu dana Miloš Raonić nije imao previše problema sa Simoneom Bolelijem, a neizvesno je bilo samo u drugom setu. Prvi deo igre rođeni Podgoričanin rešio je u svoju korist, brejkom u šestom gemu, da bi se Italijan izborio za taj brejk u nastavku meča.

Ipak, Raonić je lako stigao do tri poena prednosti u 13. gemu i rutinski priveo meč kraju za plasamn u četvrtfinale, gde ga čeka Sergej Stahovski.

U prvom delu dana, videli smo i eliminaciju Grigora Dimitrova, kao i laganu pobedu Endija Marija.

Komentari / 0

Ostavite komentar