Босанчић: ''Уједаћемо'' на прољеће!

Упркос негодовању дела навијача, Милош Босанчић летос је стигао у Црвену звезду. Пошто се новим саиграчима прикључио тек у финишу припрема, после дуге паузе иза себе, од некадашњег ученика Партизанове школе очекивало се да сав квалитет покаже на пролеће.

Фудбал 14.02.2015 | 14:20
Босанчић: ''Уједаћемо'' на прољеће!

Кажемо "очекивало се", јер је током зимске паузе везни ред Црвене звезде појачан доласком искусног Саше Стојановића, а током припремних мечева у "јачој" постави шансу чешће добија Вукан Савићевић, тако да је његова минутажа у најбољих 11 доведена у питање.

У разговору за МОНДО, Босанчић каже да је свестан да тренутно није први избор тренера Лалатовића за место "плејмејкера", али и да га то неће деморалисати.

"Тренутно нисам у првом плану, што може да се закључи, али ту сам да помогнем колико год и када год буде било потребно. Искрено, најбитније је да онај ко изађе на терен пружи максимум и да екипа побеђује. Конкуренција је здрава и када је тако, тензије нема. Сви смо ту због једног циља, а то је титула".

Највећи проблем током јесени у игри 26-годишњег везисте била је кондиција, што и сам признаје.

"Летње припреме са Звездом нисам прошао како треба, дошао сам малтене пред почетак сезоне, па сам био слаб са снагом. Ове припреме су ми дефинитивно најтеже у каријери, али екипа је спремна, трчимо добро, а и лично се осећам одлично, нисам пропустио ниједан тренинг и то је најбитније".

Босанчић додаје да зна шта се од њега очекује и да ће стрпљиво чекати прилику да покаже зашто је доведен у Звезду:

"Знам да тренер жели од мене да постижем голове и да будем опасан по противнички гол. Сада сам спремнији него јесенас и када будем добио шансу, потрудићу се да испуним његова очекивања".

Као једног од искуснијих играча у тиму, питали смо га да ли серија добрих резултата током припрема може да утиче на опуштање у тиму и створи лажну слику о квалитету.

"Звезда увек иде на победу, а ови резултати које бележимо су одраз напорног рада и одличне атмосфере у тиму. Свесни смо да ће у првенству бити много теже, јер ће се 90 одсто тимова бранити против нас, али знамо који је наш циљ", каже Босанчић.
А, циљ Црвене звезде је да одбрани титулу. Да би то остварили, црвено-бели ће морати да надокнаде шест бодова заостатка за Партизаном.

"Наравно да можемо до титуле, сви верујемо у то и тежимо ка томе. Оптимиста сам, јер смо прошли припреме заједно, није било трзавица око одлазака и долазака, знамо шта се од нас тражи и идемо да 'уједамо' на терену ово пролеће", поручује Босанчић уз допуну:

"Нисам задовољан како смо изгледали у првом делу сезоне, али сматрам да ће на пролеће бити много боље. Једва чекам наставак првенства!".

 

Коментари / 0

Оставите коментар