Bosančić: ''Ujedaćemo'' na proljeće!

Uprkos negodovanju dela navijača, Miloš Bosančić letos je stigao u Crvenu zvezdu. Pošto se novim saigračima priključio tek u finišu priprema, posle duge pauze iza sebe, od nekadašnjeg učenika Partizanove škole očekivalo se da sav kvalitet pokaže na proleće.

Fudbal 14.02.2015 | 14:20
Bosančić: ''Ujedaćemo'' na proljeće!

Kažemo "očekivalo se", jer je tokom zimske pauze vezni red Crvene zvezde pojačan dolaskom iskusnog Saše Stojanovića, a tokom pripremnih mečeva u "jačoj" postavi šansu češće dobija Vukan Savićević, tako da je njegova minutaža u najboljih 11 dovedena u pitanje.

U razgovoru za MONDO, Bosančić kaže da je svestan da trenutno nije prvi izbor trenera Lalatovića za mesto "plejmejkera", ali i da ga to neće demoralisati.

"Trenutno nisam u prvom planu, što može da se zaključi, ali tu sam da pomognem koliko god i kada god bude bilo potrebno. Iskreno, najbitnije je da onaj ko izađe na teren pruži maksimum i da ekipa pobeđuje. Konkurencija je zdrava i kada je tako, tenzije nema. Svi smo tu zbog jednog cilja, a to je titula".

Najveći problem tokom jeseni u igri 26-godišnjeg veziste bila je kondicija, što i sam priznaje.

"Letnje pripreme sa Zvezdom nisam prošao kako treba, došao sam maltene pred početak sezone, pa sam bio slab sa snagom. Ove pripreme su mi definitivno najteže u karijeri, ali ekipa je spremna, trčimo dobro, a i lično se osećam odlično, nisam propustio nijedan trening i to je najbitnije".

Bosančić dodaje da zna šta se od njega očekuje i da će strpljivo čekati priliku da pokaže zašto je doveden u Zvezdu:

"Znam da trener želi od mene da postižem golove i da budem opasan po protivnički gol. Sada sam spremniji nego jesenas i kada budem dobio šansu, potrudiću se da ispunim njegova očekivanja".

Kao jednog od iskusnijih igrača u timu, pitali smo ga da li serija dobrih rezultata tokom priprema može da utiče na opuštanje u timu i stvori lažnu sliku o kvalitetu.

"Zvezda uvek ide na pobedu, a ovi rezultati koje beležimo su odraz napornog rada i odlične atmosfere u timu. Svesni smo da će u prvenstvu biti mnogo teže, jer će se 90 odsto timova braniti protiv nas, ali znamo koji je naš cilj", kaže Bosančić.
A, cilj Crvene zvezde je da odbrani titulu. Da bi to ostvarili, crveno-beli će morati da nadoknade šest bodova zaostatka za Partizanom.

"Naravno da možemo do titule, svi verujemo u to i težimo ka tome. Optimista sam, jer smo prošli pripreme zajedno, nije bilo trzavica oko odlazaka i dolazaka, znamo šta se od nas traži i idemo da 'ujedamo' na terenu ovo proleće", poručuje Bosančić uz dopunu:

"Nisam zadovoljan kako smo izgledali u prvom delu sezone, ali smatram da će na proleće biti mnogo bolje. Jedva čekam nastavak prvenstva!".

 

Komentari / 0

Ostavite komentar