Сао Пауло: Лајовић избацио Вердаска!

Лајовић у осмини финала турнира у Сао Паолу после преокрета савладао некада седмог играча света Фернанда Вердаска, специјалисту за шљаку.

Тенис 13.02.2015 | 12:00
Сао Пауло: Лајовић избацио Вердаска!

Душан Лајовић приредио је велико изненађење на турниру у Сао Паолу.

Победио је седмог носиоца Фернанда Вердаска резултатом 2:1, по сетовима 6:7 (6:8), 6:3, 6:4 и изборио пласман у четвртфинале.

Српски тенисер тако је скинуо један од највећих "скалпова" у каријери, а колико је то велики успех показује и чињеница да је на шљаци надиграо играча који на вечној листи тенисера са највише остварених тријумфа на тој подлози заузима осмо место.

Лајовић се заиста лавовски борио против Шпанца, који заузима 31. место на АТП листи. Упркос томе што је први сет изгубио у тај-брејку и није искористио сет лопту, он је у наставку "потегао" још жешће и стигао до преокрета после два сата и 12 минута игре.

Дуци ће за улазак у полуфинале играти против квалификанта Луке Ванија из Италије.

Лајовић се већ ове сезоне на турниру у Киту састајао са Ванијем и добио га резултатом 2:1. У каријери је против тренутно 149. играча света играо још два пута на фјучерсима у Италији и резултат је био нерешен (1:1). Српски тенисер добио је меч 2011. године, док је пет година старији Вани био бољи годину дана пре тога.

Турнир у Сао Паолу игра се за наградни фонд од 505.655 долара.

Коментари / 0

Оставите коментар