Sao Paulo: Lajović izbacio Verdaska!

Lajović u osmini finala turnira u Sao Paolu posle preokreta savladao nekada sedmog igrača sveta Fernanda Verdaska, specijalistu za šljaku.

Tenis 13.02.2015 | 12:00
Sao Paulo: Lajović izbacio Verdaska!

Dušan Lajović priredio je veliko iznenađenje na turniru u Sao Paolu.

Pobedio je sedmog nosioca Fernanda Verdaska rezultatom 2:1, po setovima 6:7 (6:8), 6:3, 6:4 i izborio plasman u četvrtfinale.

Srpski teniser tako je skinuo jedan od najvećih "skalpova" u karijeri, a koliko je to veliki uspeh pokazuje i činjenica da je na šljaci nadigrao igrača koji na večnoj listi tenisera sa najviše ostvarenih trijumfa na toj podlozi zauzima osmo mesto.

Lajović se zaista lavovski borio protiv Španca, koji zauzima 31. mesto na ATP listi. Uprkos tome što je prvi set izgubio u taj-brejku i nije iskoristio set loptu, on je u nastavku "potegao" još žešće i stigao do preokreta posle dva sata i 12 minuta igre.

Duci će za ulazak u polufinale igrati protiv kvalifikanta Luke Vanija iz Italije.

Lajović se već ove sezone na turniru u Kitu sastajao sa Vanijem i dobio ga rezultatom 2:1. U karijeri je protiv trenutno 149. igrača sveta igrao još dva puta na fjučersima u Italiji i rezultat je bio nerešen (1:1). Srpski teniser dobio je meč 2011. godine, dok je pet godina stariji Vani bio bolji godinu dana pre toga.

Turnir u Sao Paolu igra se za nagradni fond od 505.655 dolara.

Komentari / 0

Ostavite komentar