Укинуто стање елементарне непогоде

У општини Крупа на Уни укинуто је стање елементарне непогоде, а наредних дана биће утврђена штета коју је причинило сњежно невријеме на подручју ове изразито неразвијене локалне заједнице.

Република Српска 13.02.2015 | 09:13
Укинуто стање елементарне непогоде

Начелник општине Гојко Кличковић рекао је да стање елементарне непогоде званично није на снази од јутрос, када је почела и настава у подручном одјељењу Основне школе "Бранко Ћопић" у Хашанима.

Кличковић је јутрос рекао и да ће наредних дана комисија утврдити штету од сњежног невремена, а, након пописа штете, биће сачињен и програм мјера санације.

Према његовим ријечима, сњежно невријеме штету је причинило, прије свега, произвођачима млијека, који пет дана нису могли да предају млијеко у мљекаре, а вишедневни нестанак електричне енргије проузроковао је и кварове на апаратима у Дому здравља.

У Крупи на Уни стање елементране непогоде, због проблема које су сњежне падавине изазвале у саобраћају, снабдијевању електричном енергијом и водом проглашено је у суботу, 7. фебруара.

Настава у централној школи и три подручна одјељења у Малом Дубовику, Осретку и Бушевићу почела је јуче, након што је, због сњежних падавина, прекинута у петак, 6. фебруара.

У овој изразито неразвијеној општини становништво се бави искључиво пољопривредом.

Коментари / 0

Оставите коментар