Ukinuto stanje elementarne nepogode

U opštini Krupa na Uni ukinuto je stanje elementarne nepogode, a narednih dana biće utvrđena šteta koju je pričinilo snježno nevrijeme na području ove izrazito nerazvijene lokalne zajednice.

Republika Srpska 13.02.2015 | 09:13
Ukinuto stanje elementarne nepogode

Načelnik opštine Gojko Kličković rekao je da stanje elementarne nepogode zvanično nije na snazi od jutros, kada je počela i nastava u područnom odjeljenju Osnovne škole "Branko Ćopić" u Hašanima.

Kličković je jutros rekao i da će narednih dana komisija utvrditi štetu od snježnog nevremena, a, nakon popisa štete, biće sačinjen i program mjera sanacije.

Prema njegovim riječima, snježno nevrijeme štetu je pričinilo, prije svega, proizvođačima mlijeka, koji pet dana nisu mogli da predaju mlijeko u mljekare, a višednevni nestanak električne enrgije prouzrokovao je i kvarove na aparatima u Domu zdravlja.

U Krupi na Uni stanje elementrane nepogode, zbog problema koje su snježne padavine izazvale u saobraćaju, snabdijevanju električnom energijom i vodom proglašeno je u subotu, 7. februara.

Nastava u centralnoj školi i tri područna odjeljenja u Malom Duboviku, Osretku i Buševiću počela je juče, nakon što je, zbog snježnih padavina, prekinuta u petak, 6. februara.

U ovoj izrazito nerazvijenoj opštini stanovništvo se bavi isključivo poljoprivredom.

Komentari / 0

Ostavite komentar