Смањена видљивост због густе магле

Магла јутрос у већем дијелу Републике Српске успорава и отежава одвијање саобраћаја, посебно на дионицама уз ријечне токове Врбаса, Саве, Сане, Босне, Спрече и Дрине.

Босна и Херцеговина 13.02.2015 | 08:02
Смањена видљивост због густе магле

Видљивост је мјестимично смањена испод 50 метара на подручју Бањалуке, Добоја, Шамца, Приједора, Градишке, Бијељине, те на путним правцима Бањалука - Клашнице - Градишка и Цапарде - Каракај, саопштено је из Ауто-мото савеза /АМС/ Републике Српске.

Због ниске јутарње температуре могућа је поледица преко мостова и надвожњака, те на прилазу тунелима.

У вишим предјелима и преко планинских превоја могућ је наилазак на заостали снијег, док је, због сњежних наноса, још отежано одвијање саобраћаја регионалним путем Кланци - Улог, преко превоја Морине.

Учестали су одрони на дионицама Бањалука - Котор-Варош - Теслић, Карановац - Кнежево - Угар, Мркоњић Град - Црна Ријека, Брод на Дрини - Добро Поље, Братунац - Скелани, Љубовијски мост - Дрињача, Шековићи - Цапарде, Рогатица -Устипрача, Вишеград - Вардиште и Бродар - Рудо.

ИЗ АМС возачима скрећу пажњу на опрезну и спорију вожњу, те да на пут не крећу без зимске опреме, која је и законски обавезна.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини - Шћепан Поље на снази је забрана саобраћаја за возила, чија укупна маса прелази 12 тона и возила дужа од осам метара.

На дионици магистралног пута Костајница - Козарска Дубица, у мјесту Вриоци, на снази је обустава саобраћаја због радова, а возила су преусмјерена на привремену обилазницу у непосредној близини.

На дионици магистралног пута Карановац - ентитетска граница /Угар/ у мјесту Бочац због активираног клизишта саобраћај се одвија једном коловозном траком, уз постављену сигнализацију.

Због изласка на терен грађевинских машина и возила ангажованих на изградњи аутопута Бањалука - Добој, на путу Вукосавље - ентитетска граница /Каруше/, на дионицама Шешлије - Јоховац и Јоховац - Руданка измијењен је режим саобраћаја, и то тако да ће данас повремене петнаестоминутне обуставе саобраћаја бити активне од 7.00 до 13.00 часова.

У Федерацији БиХ магла смањује видљивост на аутопуту Сарајево сјевер - Зеница југ, на путним правцима Горњи Вакуф - Бугојно - Нови Травник, Купрес - Шуица, Гламоч - Млиниште, Грахово - Ресановци и у Посавини.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.

Коментари / 0

Оставите коментар