Smanjena vidljivost zbog guste magle

Magla jutros u većem dijelu Republike Srpske usporava i otežava odvijanje saobraćaja, posebno na dionicama uz riječne tokove Vrbasa, Save, Sane, Bosne, Spreče i Drine.

Bosna i Hercegovina 13.02.2015 | 08:02
Smanjena vidljivost zbog guste magle

Vidljivost je mjestimično smanjena ispod 50 metara na području Banjaluke, Doboja, Šamca, Prijedora, Gradiške, Bijeljine, te na putnim pravcima Banjaluka - Klašnice - Gradiška i Caparde - Karakaj, saopšteno je iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske.

Zbog niske jutarnje temperature moguća je poledica preko mostova i nadvožnjaka, te na prilazu tunelima.

U višim predjelima i preko planinskih prevoja moguć je nailazak na zaostali snijeg, dok je, zbog snježnih nanosa, još otežano odvijanje saobraćaja regionalnim putem Klanci - Ulog, preko prevoja Morine.

Učestali su odroni na dionicama Banjaluka - Kotor-Varoš - Teslić, Karanovac - Kneževo - Ugar, Mrkonjić Grad - Crna Rijeka, Brod na Drini - Dobro Polje, Bratunac - Skelani, Ljubovijski most - Drinjača, Šekovići - Caparde, Rogatica -Ustiprača, Višegrad - Vardište i Brodar - Rudo.

IZ AMS vozačima skreću pažnju na opreznu i sporiju vožnju, te da na put ne kreću bez zimske opreme, koja je i zakonski obavezna.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini - Šćepan Polje na snazi je zabrana saobraćaja za vozila, čija ukupna masa prelazi 12 tona i vozila duža od osam metara.

Na dionici magistralnog puta Kostajnica - Kozarska Dubica, u mjestu Vrioci, na snazi je obustava saobraćaja zbog radova, a vozila su preusmjerena na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini.

Na dionici magistralnog puta Karanovac - entitetska granica /Ugar/ u mjestu Bočac zbog aktiviranog klizišta saobraćaj se odvija jednom kolovoznom trakom, uz postavljenu signalizaciju.

Zbog izlaska na teren građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa Banjaluka - Doboj, na putu Vukosavlje - entitetska granica /Karuše/, na dionicama Šešlije - Johovac i Johovac - Rudanka izmijenjen je režim saobraćaja, i to tako da će danas povremene petnaestominutne obustave saobraćaja biti aktivne od 7.00 do 13.00 časova.

U Federaciji BiH magla smanjuje vidljivost na autoputu Sarajevo sjever - Zenica jug, na putnim pravcima Gornji Vakuf - Bugojno - Novi Travnik, Kupres - Šuica, Glamoč - Mlinište, Grahovo - Resanovci i u Posavini.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Komentari / 0

Ostavite komentar