"Не врбујте Хрвате за рат у Украјини!"

Званична Москва позвала је данас Хрватску и друге земље у којима се врбују грађани за оружане снаге Украјине, да спрече ту праксу.

Свијет 12.02.2015 | 21:21
"Не врбујте Хрвате за рат у Украјини!"

"Позивамо Загреб и руководства других земаља, чије грађане врбују Оружане снаге Украјине да спрече ту опасну праксу", наводи се у саопштењу руског Министарства иностраних послова.

У Москви наводе да је "учешће страних плаћеника, укључујући хрватске, у унутарукрајинском конфликту неприхватљиво и служи једино његовом распиривању".

"Нарочито скрећемо пажњу хрватским властима да је данас усвојена у Минску одлука Контакт-групе о комплексу мера за имплементацију минских договора, између осталог о повлачењу свих страних оружаних формација, војне технике и плаћеника са територије Украјине под надзором ОЕБС", наводи се у саопштењу руског МИП.

У Москви је "изазвало забринутост и недоумицу објављивање изјаве у медијима првог потпредседника владе, министра спољних и европских послова Хрватске Весне Пусић, која потврЂује да хрватски добровољци учествују у борбеним дејствима на територији Украјине на страни украјинске војске".

"Притом се не ставља у сумњу исправност учешћа грађана Хрватске у операцијама украјинских безбедносних структура", наглашава Русија.

У саопштењу се наводи да се појавила информација да се низ хрватских грађана налази у оквиру злогласног батаљона "Азов" који су формирале крајње десне снаге, а да је индикативно да се "изјаве о учешћу грађана европских земаља у казненим операцијама кијевских снага безбедности чују истовремено са неоснованим оптужбама на рачун Русије о присуству руских војника на територији Украјине".

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Радован

12.02.2015 20:55

Васкрсао фашизам!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

тетак мата

12.02.2015 21:46

Ма да се нису појавили хрвати тамо сигурно не би ни примирје наступило ваљда се толико Путин уплашио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Елиот

13.02.2015 06:11

Изгледа се припрема нека Олуја у Украјини, Руси се препали да и њих не би закацило. Ста се курце ови Кроати и њихова схахара..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црни

13.02.2015 17:23

Ако Путин буде боље плаћо прелазим одмах.

ОДГОВОРИТЕ