Видео: Партизанове бебе побједиле Марибор!

У првој утакмици од одласка Лазовића и Шкулетића из клуба, одговорност су преузели полетарци Богосавац и Шапоњић, који су на проигравања Илића донели победу црно-белима над учесником Лиге шампиона!

Фудбал 12.02.2015 | 20:40
Видео: Партизанове бебе побједиле Марибор!

Фудбалери Партизана коначно су победили зимским припремама!

После шест мечева без тријумфа, црно-бели су у дану великих потреса у клубу због одласка и Петра Шкулетића и Данка Лазовића, успели да надиграју учесника Лиге шампиона, Марибор.

Резултат је био 2:1 (1:1), а оба поготка за тим Марка Николића постигли су полетарци, 18-годишњи Мирослав Богосавац у 9. и годину дана млађи Иван Шапоњић у 47. минуту.

Ипак, ова "три бода" нису донела Партизану попуст за припреме у Хотелу "Сусеси" наредне зиме. Он је, ипак, припао Словенцима. Наиме, у тријагоналу, Марибор је победио Литекс из Ловеча резултатом 4:1, Бугари надиграли Партизан 2:1, а српски клуб ривала из бивше Југе резултатом 2:1, па је тако награда припала жуто-љубичастима са "Људског врта".

У припреми утакмице било је бурно. Таман када је мислио да после Лазовића нико више неће напустити његов тим, московска Локомотива и управа Партизана "улетели" су Николићу клизећи, са обе ноге. Из Партизана је отишао још један нападач, притом најбољи стрелац Суперлиге, Шкулетић.

Николић је у новонасталој ситуацији одредио састав са Шапоњићем у шпицу и млади фудбалер му се одмах захвалио голом.

Црно-бели су повели у 9. минуту, стрелац је био Богосавац, али је у 29. Марибор изједначио преко Ибраимија из пенала. Најстрожу казну зарадио је Владимир Волков.

Међутим, чим је почело друго полувреме, већ у 47. минуту, у стрелце се уписао Шапоњић, који можда не би био у стартној постави да није било касних трансфера Лазовића и Шкулетића.

Оба гола за Партизан постигли су тинејџери, а обе акције потекле су од непревазиђеног капитена Саше Илића, који има 37 година, две више од стрелаца заједно.

Илић је у 9. минуту један спори и позициони напад Партизана "разбио" неочекиваним, али милиметарски прецизним пасом по дијагонали за Богосавца, који је пришао иза леђа противнику, примио лопту грудима и онда са ивице шеснаестерца, левом ногом, послао "дроп кик" у угао Хандановичевог гола за 1:0.

Илић је и у 47. минуту, отприлике са исте позиције, одиграо кључно додавање. Овог пута послао је пас у простор за Владимира Волкова, који је пробио одбрану, центрирао и упослио Шапоњића, а овај рутински постигао гол за 2:1.

Погледајте оба поготка...

Коментари / 0

Оставите коментар