Video: Partizanove bebe pobjedile Maribor!

U prvoj utakmici od odlaska Lazovića i Škuletića iz kluba, odgovornost su preuzeli poletarci Bogosavac i Šaponjić, koji su na proigravanja Ilića doneli pobedu crno-belima nad učesnikom Lige šampiona!

Fudbal 12.02.2015 | 20:40
Video: Partizanove bebe pobjedile Maribor!

Fudbaleri Partizana konačno su pobedili zimskim pripremama!

Posle šest mečeva bez trijumfa, crno-beli su u danu velikih potresa u klubu zbog odlaska i Petra Škuletića i Danka Lazovića, uspeli da nadigraju učesnika Lige šampiona, Maribor.

Rezultat je bio 2:1 (1:1), a oba pogotka za tim Marka Nikolića postigli su poletarci, 18-godišnji Miroslav Bogosavac u 9. i godinu dana mlađi Ivan Šaponjić u 47. minutu.

Ipak, ova "tri boda" nisu donela Partizanu popust za pripreme u Hotelu "Susesi" naredne zime. On je, ipak, pripao Slovencima. Naime, u trijagonalu, Maribor je pobedio Liteks iz Loveča rezultatom 4:1, Bugari nadigrali Partizan 2:1, a srpski klub rivala iz bivše Juge rezultatom 2:1, pa je tako nagrada pripala žuto-ljubičastima sa "Ljudskog vrta".

U pripremi utakmice bilo je burno. Taman kada je mislio da posle Lazovića niko više neće napustiti njegov tim, moskovska Lokomotiva i uprava Partizana "uleteli" su Nikoliću klizeći, sa obe noge. Iz Partizana je otišao još jedan napadač, pritom najbolji strelac Superlige, Škuletić.

Nikolić je u novonastaloj situaciji odredio sastav sa Šaponjićem u špicu i mladi fudbaler mu se odmah zahvalio golom.

Crno-beli su poveli u 9. minutu, strelac je bio Bogosavac, ali je u 29. Maribor izjednačio preko Ibraimija iz penala. Najstrožu kaznu zaradio je Vladimir Volkov.

Međutim, čim je počelo drugo poluvreme, već u 47. minutu, u strelce se upisao Šaponjić, koji možda ne bi bio u startnoj postavi da nije bilo kasnih transfera Lazovića i Škuletića.

Oba gola za Partizan postigli su tinejdžeri, a obe akcije potekle su od neprevaziđenog kapitena Saše Ilića, koji ima 37 godina, dve više od strelaca zajedno.

Ilić je u 9. minutu jedan spori i pozicioni napad Partizana "razbio" neočekivanim, ali milimetarski preciznim pasom po dijagonali za Bogosavca, koji je prišao iza leđa protivniku, primio loptu grudima i onda sa ivice šesnaesterca, levom nogom, poslao "drop kik" u ugao Handanovičevog gola za 1:0.

Ilić je i u 47. minutu, otprilike sa iste pozicije, odigrao ključno dodavanje. Ovog puta poslao je pas u prostor za Vladimira Volkova, koji je probio odbranu, centrirao i uposlio Šaponjića, a ovaj rutinski postigao gol za 2:1.

Pogledajte oba pogotka...

Komentari / 0

Ostavite komentar