Бијељина: Борчка популација за јединство Српске

Градска Борачка организација Бијељине прославила је данас крсну славу Света Три Јерарха и 14. фебруар као славу Борачке организације Републике Српске, а окупљеним ветеранима поздраве ратног команданта генерала Ратка Младића пренио је његов син Дарко Младић.

Република Српска 12.02.2015 | 20:06
Бијељина: Борчка популација за јединство Српске

Он је рекао да генерал Младић увијек позива на јединство српског народа које је услов за очување и напредак Републике Српске.

"Можемо да се разликујемо у политичким опредељењима и неким стратегијама, али Република Српска и БОРС као израз настојања српског народа да створи државу треба да буду неподијељени и да тако остане заувијек", рекао је Младић.

Он је у име породице Младић захвалио БОРС-у за пружену подршку која им омогућава да једном мјесечно посјећују генерала у Хагу, истичући да им то даје снагу да издрже у борби за правду и истину.

Предсједник БОРС-а Миломир Савчић је у обраћању српским ветеранима рекао да у наредном периоду сви изабрани представници ове организације морају напорно и одговорно радити на рјешавању нагомиланих проблема борачке популације.

Указујући на субјективне слабости унутар БОРС-а, Савчић је најавио доношење новог статута којим ће се тај проблем рјешавати. Он је и овом приликом указао да је само прошле године по оптужницама из Сарајева ухапшено 106 Срба и подигнуто 70 оптужница против некадашњих српских војника, због чега ће услиједити бројне иницијативе за помоћ овим лицима.

Савчић је рекао да ће те иницијативе 27. фебруара изнијети скупштински одбори за борачко-инвалидску заштиту и за безбједност. Према његовим ријечима, највећи проблем борачке популације је запошљавање демобилисаних бораца, због чега је неопходно поштовати закон који им даје предност при запошљавању, а потом и измјене закона којим ће се убрзати рјешавање проблема.

Предсједник Градске борачке организације, Миодраг Стевановић, позвао је борачку популацију да ради на очувању јединства у Републици Српској којим се, како је рекао, у тешка времена најбоље чувају тековине стечене жртвама.

Ова организација представља интересе 20.000 демобилисаних бораца и више од 2.000 породица погинулих који живе у Бијељини.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Романија

12.02.2015 20:21

Идуће године поред Дарка Младића ће стајати и његов отац наш генерал Ратко Младић

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брод

12.02.2015 21:23

Борци су дали све за РС, а сад су остављени сами себи

ОДГОВОРИТЕ