Bijeljina: Borčka populacija za jedinstvo Srpske

Gradska Boračka organizacija Bijeljine proslavila je danas krsnu slavu Sveta Tri Jerarha i 14. februar kao slavu Boračke organizacije Republike Srpske, a okupljenim veteranima pozdrave ratnog komandanta generala Ratka Mladića prenio je njegov sin Darko Mladić.

Republika Srpska 12.02.2015 | 20:06
Bijeljina: Borčka populacija za jedinstvo Srpske

On je rekao da general Mladić uvijek poziva na jedinstvo srpskog naroda koje je uslov za očuvanje i napredak Republike Srpske.

"Možemo da se razlikujemo u političkim opredeljenjima i nekim strategijama, ali Republika Srpska i BORS kao izraz nastojanja srpskog naroda da stvori državu treba da budu nepodijeljeni i da tako ostane zauvijek", rekao je Mladić.

On je u ime porodice Mladić zahvalio BORS-u za pruženu podršku koja im omogućava da jednom mjesečno posjećuju generala u Hagu, ističući da im to daje snagu da izdrže u borbi za pravdu i istinu.

Predsjednik BORS-a Milomir Savčić je u obraćanju srpskim veteranima rekao da u narednom periodu svi izabrani predstavnici ove organizacije moraju naporno i odgovorno raditi na rješavanju nagomilanih problema boračke populacije.

Ukazujući na subjektivne slabosti unutar BORS-a, Savčić je najavio donošenje novog statuta kojim će se taj problem rješavati. On je i ovom prilikom ukazao da je samo prošle godine po optužnicama iz Sarajeva uhapšeno 106 Srba i podignuto 70 optužnica protiv nekadašnjih srpskih vojnika, zbog čega će uslijediti brojne inicijative za pomoć ovim licima.

Savčić je rekao da će te inicijative 27. februara iznijeti skupštinski odbori za boračko-invalidsku zaštitu i za bezbjednost. Prema njegovim riječima, najveći problem boračke populacije je zapošljavanje demobilisanih boraca, zbog čega je neophodno poštovati zakon koji im daje prednost pri zapošljavanju, a potom i izmjene zakona kojim će se ubrzati rješavanje problema.

Predsjednik Gradske boračke organizacije, Miodrag Stevanović, pozvao je boračku populaciju da radi na očuvanju jedinstva u Republici Srpskoj kojim se, kako je rekao, u teška vremena najbolje čuvaju tekovine stečene žrtvama.

Ova organizacija predstavlja interese 20.000 demobilisanih boraca i više od 2.000 porodica poginulih koji žive u Bijeljini.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Romanija

12.02.2015 20:21

Iduće godine pored Darka Mladića će stajati i njegov otac naš general Ratko Mladić

ODGOVORITE
Name

Brod

12.02.2015 21:23

Borci su dali sve za RS, a sad su ostavljeni sami sebi

ODGOVORITE