Преварени радници РАОП-а не одустају од протеста

Преварени бивши радници фабрике "Енергоинвест - Расклопна опрема" не одустају од протеста. И данас су се окупили испред капије фабрике захтјевајући исплату дуговања по основу правоснажних судских пресуда и повезивање радног стажа.

Република Српска 12.02.2015 | 18:11
Преварени радници РАОП-а не одустају од протеста

Ни послије годину и по дана од фамозне продаје РАОП-а проблеми преварених бивших радника нису се помакли са мртве тачке, а наде је све мање. Двадесетак бивших радника и данас су поручили да већ годинама живе од данас до сутра, али сада не знају како ће преживјети ни данас.

Радници су дали рок од десет дана Влади Републике Српске да им да писмену гаранцију којом ће преварени радници добити оно што им по закону припада. У четвртак истиче рок, а ако се до тада не испуне њихови захтјеви, најављују блокаду капије фабрике.

"Ако то не буде дало резултате, ићи ћемо на још радикалније мјере. Ићи ћемо у Бањалуку, пред зграду Владе Републике Српске, разапети шатор и нећемо се помјерити док нам све не буде исплаћено", поручује бивши радник РАОП-а Мишо Вукадин.

Подсјећамо, у августу 2013. фабрика "Енергоинвест - Расклопна опреме продата је за 7,5 милиона марака руско-српској фирми "Електроинжињеринг" . Купци су обећали нова радна мјеста, пројекте, производњу, а продаја је окарактерисана као најуспјешнији пројекат Владе Републике Српске. Од свега обећаног није испуњено ништа, а радници су умјесто заосталих плата добили отказе.

БН ТВ

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Радник

12.02.2015 17:26

Борите се за оно сто вам припада, не одустајте..

ОДГОВОРИТЕ