Prevareni radnici RAOP-a ne odustaju od protesta

Prevareni bivši radnici fabrike "Energoinvest - Rasklopna oprema" ne odustaju od protesta. I danas su se okupili ispred kapije fabrike zahtjevajući isplatu dugovanja po osnovu pravosnažnih sudskih presuda i povezivanje radnog staža.

Republika Srpska 12.02.2015 | 18:11
Prevareni radnici RAOP-a ne odustaju od protesta

Ni poslije godinu i po dana od famozne prodaje RAOP-a problemi prevarenih bivših radnika nisu se pomakli sa mrtve tačke, a nade je sve manje. Dvadesetak bivših radnika i danas su poručili da već godinama žive od danas do sutra, ali sada ne znaju kako će preživjeti ni danas.

Radnici su dali rok od deset dana Vladi Republike Srpske da im da pismenu garanciju kojom će prevareni radnici dobiti ono što im po zakonu pripada. U četvrtak ističe rok, a ako se do tada ne ispune njihovi zahtjevi, najavljuju blokadu kapije fabrike.

"Ako to ne bude dalo rezultate, ići ćemo na još radikalnije mjere. Ići ćemo u Banjaluku, pred zgradu Vlade Republike Srpske, razapeti šator i nećemo se pomjeriti dok nam sve ne bude isplaćeno", poručuje bivši radnik RAOP-a Mišo Vukadin.

Podsjećamo, u avgustu 2013. fabrika "Energoinvest - Rasklopna opreme prodata je za 7,5 miliona maraka rusko-srpskoj firmi "Elektroinžinjering" . Kupci su obećali nova radna mjesta, projekte, proizvodnju, a prodaja je okarakterisana kao najuspješniji projekat Vlade Republike Srpske. Od svega obećanog nije ispunjeno ništa, a radnici su umjesto zaostalih plata dobili otkaze.

BN TV

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Radnik

12.02.2015 17:26

Borite se za ono sto vam pripada, ne odustajte..

ODGOVORITE