Дистрофичари пред зградом Владе

Влада је одлучила да нема основа за смјену директора Центра за професионалну рехабилитацију и запошљавање инвалида. Смјену су и данас испред зграде Владе тражили дистрофичари који станују у некадашњем Заводу дистрофичара.

Република Српска 12.02.2015 | 17:09
Дистрофичари пред зградом Владе

Дистрофичари, корисници услуга бившег Завода дистрофичара, сада Центра за професионалну рехабилитацију инвалида, поново су били пред зградом Владе. И даље траже смјену директора Центра.

У медјувремену је у Влади засједао ванредно Надзорни одбор Центра, а порука министра рада дистрофичарима који протестују јесте да ће проблеми бити ријешавани, али да нема основа за смјену руководства Центра.

Надзорни одбор Центра тражиће и од Удружења дистрофичара Српске да се укључи. У току дана у Центру за професионалну рехабилитацију одржен је састанак дистрофичара, радника, Управе и представника министарства.

Дистрофичари који живе у некадашњем Заводу тврде да су услови становања катастрофални. Управа увјерава како било какве смјене апсолутно неће ништа да промјене, јер је проблем много већи од персоналних ријешења.

Суштински проблем је и у томе што Центар нема довољно посла да нормално функционише, иако је законска обавеза свих јавних институција да сарадјују са Центром и користе његове услуге.

Министар рада у сриједу је најавио да очекује од града Бањалука и Центра за социјални рад да се укључе у проблем ријешавања смјештаја дистрофичара који станују у Центру. Када је Влада купила Завод 2011. године обавезала се да преузима и бригу о станарима.

БН ТВ

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Сноуден

13.02.2015 10:13

Када се односе према дистофичарима овако, а сви знају да је то намјенски прављена зграда за рехабилитацију и радно ангазовање ових лица, онда мозете мислити ста мисле о свима нама....ДОСТА ЈЕ

ОДГОВОРИТЕ