Distrofičari pred zgradom Vlade

Vlada je odlučila da nema osnova za smjenu direktora Centra za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje invalida. Smjenu su i danas ispred zgrade Vlade tražili distrofičari koji stanuju u nekadašnjem Zavodu distrofičara.

Republika Srpska 12.02.2015 | 17:09
Distrofičari pred zgradom Vlade

Distrofičari, korisnici usluga bivšeg Zavoda distrofičara, sada Centra za profesionalnu rehabilitaciju invalida, ponovo su bili pred zgradom Vlade. I dalje traže smjenu direktora Centra.

U medjuvremenu je u Vladi zasjedao vanredno Nadzorni odbor Centra, a poruka ministra rada distrofičarima koji protestuju jeste da će problemi biti riješavani, ali da nema osnova za smjenu rukovodstva Centra.

Nadzorni odbor Centra tražiće i od Udruženja distrofičara Srpske da se uključi. U toku dana u Centru za profesionalnu rehabilitaciju održen je sastanak distrofičara, radnika, Uprave i predstavnika ministarstva.

Distrofičari koji žive u nekadašnjem Zavodu tvrde da su uslovi stanovanja katastrofalni. Uprava uvjerava kako bilo kakve smjene apsolutno neće ništa da promjene, jer je problem mnogo veći od personalnih riješenja.

Suštinski problem je i u tome što Centar nema dovoljno posla da normalno funkcioniše, iako je zakonska obaveza svih javnih institucija da saradjuju sa Centrom i koriste njegove usluge.

Ministar rada u srijedu je najavio da očekuje od grada Banjaluka i Centra za socijalni rad da se uključe u problem riješavanja smještaja distrofičara koji stanuju u Centru. Kada je Vlada kupila Zavod 2011. godine obavezala se da preuzima i brigu o stanarima.

BN TV

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Snouden

13.02.2015 10:13

Kada se odnose prema distofičarima ovako, a svi znaju da je to namjenski pravljena zgrada za rehabilitaciju i radno angazovanje ovih lica, onda mozete misliti sta misle o svima nama....DOSTA JE

ODGOVORITE