Ноле каже: Српски тенис умире!

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић сматра да тај спорт у Србији "изумире", иако се бележе одлични резултати на професионалном нивоу.

Тенис 12.02.2015 | 16:20
Ноле каже: Српски тенис умире!

Ђоковић је истакао да су потребне промене у националном Савезу, те истакао подршку кандидату за председника Мирку Петровићу, јер је "искрен и коректан".

"Колико год то парадоксално звучало, с обзиром на резултате, српски тенис по некој статистици изумире, све је мање чланова клубова. Мој интерес је један једини, а то је да се помогне опстанак овог спорта у Србији", рекао је Ђоковић.

Ђоковић је казао да се најбољи српски тенисери труде да колико могу учествују у развоју спорта у земљи.

"Спорт даје наду људима у Србији, они га прате, ослањају се на спортисте. Свесни смо те улоге и трудимо се да учествујемо у развоју српског тениса колико можемо. Тенис је скуп спорт, међутим, постоји начин да се направи систем", рекао је први тенисер света.

Према његовим речима, одлични резултати од 2006. године би требало да се искористе како би се створили услови за млађе тенисере и развој тог спорта.

"Ништа лоше о Марију, поштујем Виландера"

Први тенисер света је на првом гренд слем турниру ове сезоне у Аустралији победио Британца Ендија Марија, који је потом изјавио да је Ђоковић симулирао повреде у финалу у Мелбурну.

"Видим да су почеле спекулације, али нема говора о томе, барем не са моје стране. Страсти су биле узаврле и дигла се тензија, а британски медији су повлачили ту причу по медијима. Не могу ништа лоше да казем о пријатељу кога знам од 12. године, као ни и о осталим колегама. Био је напоран меч, тако да ћемо о томе поразговарати првом приликом", рекао је Ђоковић.

Он је, такође, рекао да је беспотребно стварати конфликт између њега и некадашњег тенисера, а сада аналитичара Матса Виландера.

"Беспотребно је причати о томе. Поштујем сваког, Виландер је освојио седам Грен слем титула и компетентан је да говори о тенису. Уз то, он је и коментатор на Еуроспорту", рекао је Ђоковић.

Ђоковић је поново номинован за престижну награду Лауреус, а како је рекао, то му прија, али му је најважније да настави да ради и има простор који је имао претходних година.

"Изузетно сам поносан на све што сам постигао у прошлој години. Била је посебна у сваком аспекту мог живота. 2011. је била беспрекорна, али прошла је заиста посебна. Осећам се испуњено у сваком пољу живота. Ласка ми номинација", рекао је Ђоковић.

Ђоковиц је паузу између Отвореног првенства Аустралије и турнира у Дубаију искористио да борави неколико дана у Србији.

Коментари / 0

Оставите коментар