Nole kaže: Srpski tenis umire!

Najbolji teniser sveta Novak Đoković smatra da taj sport u Srbiji "izumire", iako se beleže odlični rezultati na profesionalnom nivou.

Tenis 12.02.2015 | 16:20
Nole kaže: Srpski tenis umire!

Đoković je istakao da su potrebne promene u nacionalnom Savezu, te istakao podršku kandidatu za predsednika Mirku Petroviću, jer je "iskren i korektan".

"Koliko god to paradoksalno zvučalo, s obzirom na rezultate, srpski tenis po nekoj statistici izumire, sve je manje članova klubova. Moj interes je jedan jedini, a to je da se pomogne opstanak ovog sporta u Srbiji", rekao je Đoković.

Đoković je kazao da se najbolji srpski teniseri trude da koliko mogu učestvuju u razvoju sporta u zemlji.

"Sport daje nadu ljudima u Srbiji, oni ga prate, oslanjaju se na sportiste. Svesni smo te uloge i trudimo se da učestvujemo u razvoju srpskog tenisa koliko možemo. Tenis je skup sport, međutim, postoji način da se napravi sistem", rekao je prvi teniser sveta.

Prema njegovim rečima, odlični rezultati od 2006. godine bi trebalo da se iskoriste kako bi se stvorili uslovi za mlađe tenisere i razvoj tog sporta.

"Ništa loše o Mariju, poštujem Vilandera"

Prvi teniser sveta je na prvom grend slem turniru ove sezone u Australiji pobedio Britanca Endija Marija, koji je potom izjavio da je Đoković simulirao povrede u finalu u Melburnu.

"Vidim da su počele spekulacije, ali nema govora o tome, barem ne sa moje strane. Strasti su bile uzavrle i digla se tenzija, a britanski mediji su povlačili tu priču po medijima. Ne mogu ništa loše da kazem o prijatelju koga znam od 12. godine, kao ni i o ostalim kolegama. Bio je naporan meč, tako da ćemo o tome porazgovarati prvom prilikom", rekao je Đoković.

On je, takođe, rekao da je bespotrebno stvarati konflikt između njega i nekadašnjeg tenisera, a sada analitičara Matsa Vilandera.

"Bespotrebno je pričati o tome. Poštujem svakog, Vilander je osvojio sedam Gren slem titula i kompetentan je da govori o tenisu. Uz to, on je i komentator na Eurosportu", rekao je Đoković.

Đoković je ponovo nominovan za prestižnu nagradu Laureus, a kako je rekao, to mu prija, ali mu je najvažnije da nastavi da radi i ima prostor koji je imao prethodnih godina.

"Izuzetno sam ponosan na sve što sam postigao u prošloj godini. Bila je posebna u svakom aspektu mog života. 2011. je bila besprekorna, ali prošla je zaista posebna. Osećam se ispunjeno u svakom polju života. Laska mi nominacija", rekao je Đoković.

Đokovic je pauzu između Otvorenog prvenstva Australije i turnira u Dubaiju iskoristio da boravi nekoliko dana u Srbiji.

Komentari / 0

Ostavite komentar