Послије 7 година расвијетљено убиство судије

Зајечарска полиција поднела је против Љубише Тошића (74) кривичну пријаву за тешко убиство због сумње да је марта 2008. године убио Драгишу Цвејића, тадашњег председника Општинског суда у Књажевцу.

Србија 12.02.2015 | 16:44
Послије 7 година расвијетљено убиство судије

Судија Цвејић је страдао након што је, када је отворио капију свог дворишта, активирана бомба "кашикара", која је била закачена за врата капије.

Против Љубише Тошића већ је подигнута кривична пријава за тешко убиство Радице Лукић (57), супруге Велимира Лукића, тадашњег старешине Општинског прекршајног већа у Књажевцу. Она је преминула након што је отворила врата стана и активирала "кашикару" која је била причвршћена за кваку.

"Тошић је ухапшен крајем марта 2009. године. Прегледом је установљено да он болује од параноидне психозе, због чега је проглашен неурачуњивим. Уместо суђења, изречена му је мера чувања и лечења у неуропсихијатриској установи затвореног типа", сазнајемо у тужилаштву.

Рдана група која је пре годину дана формирана у МУП-у како би расветлила убиство судије Цвејића сада је дошло до нових доказа који осумњиченог Тошића терете и за овај злочин, на чије се расветљавање чекало седам година. Који су нови докази пронађени, полиција није саопштила.

Љубиша Тошић стекао је пензију радећи у Немачкој. Вратио се у родни Књажевац где је убрзо почео да се вербално и физички разрачунава са бившом супругом. Судију Цвејића и судију Лукића, (коме је била намењена бомба, али је страдала његова супруга Радица), Тошић је крвнички почео да мрзи јер су спор у износу око 1.000 динара пресудили у корист његове бивше супруге. Успео је да ступи у контакт са бившим специјалцем Војске Србије који га је научио како да постави бомбе, и који му је бомбе продао. Полиција је августа прошле године ухапсила В. А. (33), који је био и припадник нишке 63. Падобранске бригаде. Он се сумњичи да је саучесник у овим злочинима, односно да је Љубиши Тошићу продао бомбе “кашикаре” и да га је обучио како се њима рукује.

Убиство на базену
Посебан тим зајечарске полиције, како сазнајемо, ради и на испитивању свих околности ликвидације Саше Стојковића (28), кога је маскирани убица, који још није откривен, пред више стотина сведока, убио јула 2008. године на градском базену у Зајечару.

Коментари / 0

Оставите коментар