Poslije 7 godina rasvijetljeno ubistvo sudije

Zaječarska policija podnela je protiv Ljubiše Tošića (74) krivičnu prijavu za teško ubistvo zbog sumnje da je marta 2008. godine ubio Dragišu Cvejića, tadašnjeg predsednika Opštinskog suda u Knjaževcu.

Srbija 12.02.2015 | 16:44
Poslije 7 godina rasvijetljeno ubistvo sudije

Sudija Cvejić je stradao nakon što je, kada je otvorio kapiju svog dvorišta, aktivirana bomba "kašikara", koja je bila zakačena za vrata kapije.

Protiv Ljubiše Tošića već je podignuta krivična prijava za teško ubistvo Radice Lukić (57), supruge Velimira Lukića, tadašnjeg starešine Opštinskog prekršajnog veća u Knjaževcu. Ona je preminula nakon što je otvorila vrata stana i aktivirala "kašikaru" koja je bila pričvršćena za kvaku.

"Tošić je uhapšen krajem marta 2009. godine. Pregledom je ustanovljeno da on boluje od paranoidne psihoze, zbog čega je proglašen neuračunjivim. Umesto suđenja, izrečena mu je mera čuvanja i lečenja u neuropsihijatriskoj ustanovi zatvorenog tipa", saznajemo u tužilaštvu.

Rdana grupa koja je pre godinu dana formirana u MUP-u kako bi rasvetlila ubistvo sudije Cvejića sada je došlo do novih dokaza koji osumnjičenog Tošića terete i za ovaj zločin, na čije se rasvetljavanje čekalo sedam godina. Koji su novi dokazi pronađeni, policija nije saopštila.

Ljubiša Tošić stekao je penziju radeći u Nemačkoj. Vratio se u rodni Knjaževac gde je ubrzo počeo da se verbalno i fizički razračunava sa bivšom suprugom. Sudiju Cvejića i sudiju Lukića, (kome je bila namenjena bomba, ali je stradala njegova supruga Radica), Tošić je krvnički počeo da mrzi jer su spor u iznosu oko 1.000 dinara presudili u korist njegove bivše supruge. Uspeo je da stupi u kontakt sa bivšim specijalcem Vojske Srbije koji ga je naučio kako da postavi bombe, i koji mu je bombe prodao. Policija je avgusta prošle godine uhapsila V. A. (33), koji je bio i pripadnik niške 63. Padobranske brigade. On se sumnjiči da je saučesnik u ovim zločinima, odnosno da je Ljubiši Tošiću prodao bombe “kašikare” i da ga je obučio kako se njima rukuje.

Ubistvo na bazenu
Poseban tim zaječarske policije, kako saznajemo, radi i na ispitivanju svih okolnosti likvidacije Saše Stojkovića (28), koga je maskirani ubica, koji još nije otkriven, pred više stotina svedoka, ubio jula 2008. godine na gradskom bazenu u Zaječaru.

Komentari / 0

Ostavite komentar