Видео: Ривер апсолутни првак Јужне Америке!

Милионери из аргентинске престонице други пут за недељу дана савладали Сан Лоренцо са 1:0 и освојили трофеј континенталног Суперкупа.

Фудбал 12.02.2015 | 12:40
Видео: Ривер апсолутни првак Јужне Америке!

Фудбалери Ривер Плате освојили су јужноамерички Суперкуп, пошто су и у реваншу савладали градског ривала Сан Лоренцо са 1:0. У првој утакмици која је одиграна пре шест дана Ривер је славио истим резултатом на свом стадиону, а ово му је први јужноамерички суперкуп у клупској историји.

Све је “горело“ и ноћас на стадиону Педро Бидегаин у преграђу аргентинске престонице, а на крају су тужни били навијачи клуба чији је присталица и папа Фрања.

Ривер је новом победом потврдио да му у овом тренутку нема премца у Аргентини, а како ствари стоје и целом јужноамеричком континенту.

Тренеру Ривера Марселу Гаљарду ово је био други трофеј на клупи славног клуба на коју је сео у јуну прошле године. Гаљардов првенац био је успех у Купу Судамерикана, који представља јужноамерички пандан Лиги Европе.

Фудбалери Ривера следеће недеље почињу такмичење у аргентинској Примери, а први противник на гостовању биће им Сармијенто.

Коментари / 0

Оставите коментар