Video: River apsolutni prvak Južne Amerike!

Milioneri iz argentinske prestonice drugi put za nedelju dana savladali San Lorenco sa 1:0 i osvojili trofej kontinentalnog Superkupa.

Fudbal 12.02.2015 | 12:40
Video: River apsolutni prvak Južne Amerike!

Fudbaleri River Plate osvojili su južnoamerički Superkup, pošto su i u revanšu savladali gradskog rivala San Lorenco sa 1:0. U prvoj utakmici koja je odigrana pre šest dana River je slavio istim rezultatom na svom stadionu, a ovo mu je prvi južnoamerički superkup u klupskoj istoriji.

Sve je “gorelo“ i noćas na stadionu Pedro Bidegain u pregrađu argentinske prestonice, a na kraju su tužni bili navijači kluba čiji je pristalica i papa Franja.

River je novom pobedom potvrdio da mu u ovom trenutku nema premca u Argentini, a kako stvari stoje i celom južnoameričkom kontinentu.

Treneru Rivera Marselu Galjardu ovo je bio drugi trofej na klupi slavnog kluba na koju je seo u junu prošle godine. Galjardov prvenac bio je uspeh u Kupu Sudamerikana, koji predstavlja južnoamerički pandan Ligi Evrope.

Fudbaleri Rivera sledeće nedelje počinju takmičenje u argentinskoj Primeri, a prvi protivnik na gostovanju biće im Sarmijento.

Komentari / 0

Ostavite komentar