Партизан и транспарентност - ма, шта то беше?!

У Фудбалском клубу Партизан нико не жели да прича о понуди московске Локомотиве за најбољег стрелца у српском фудбалу Петру Шкулетићу. И Тумбаковић изненађен и необавештен о томе. "Дошао сам у клуб да се распитам", каже Тумбаковић.

Фудбал 12.02.2015 | 22:20
Партизан и транспарентност - ма, шта то беше?!

На стадиону Партизана у четвртак пре подне сви су били затечени и нико није био расположен да прича о понуди московске Локомотиве за Петра Шкулетића, која је, незванично око четири милиона евра.

Спортски директор Партизана Драган Ћирић раније данас је изјавио да је "затечен" информацијом о понуди за Шкулетића, који је прекинуо припреме са екипом у Анталији и вратио се у Београд (а можда ће одмах за Москву).

Ова информација да спортски директор, који је по вокацији, задужен за трансфере играча, појма нема о понуди за најбољег стрелца црно-белих говори много. А додатну забуну у целу причу унео је потпредседник Партизана задужен за спортска питања Љубиша Тумбаковић који се у среду увече вратио из Анталије у Београд.

Испред стадиона у Хумској, новинари су срели Тумбаковића, који тврди да га је информација о понуди за Шкулетића затекла у Београду.

Новинари су га питали да ли може да одвоји мало времена за разговор на ову тему, а Тумбаковић је одговорио да "нема времена" и да је "управо тим поводом дошао на стадион да се распита".

"Синоћ сам допутовао. Кад сам стигао, чуо сам за понуду за Шкулетића. Не знам ништа о томе. Дошао сам на стадион да се распитам", кратко је рекао Тумбаковић.

Ова изјава може да се протумачи само овако: нико од две особе задужене за спортска питања појма нема за понуду за Шкулетића, а њима треба додати и трећег који би ребало да буде најзаинтересованији, односно да се највише пита - тренер Марко Николић. А ни он синоћ није имао више информација од онога што су медији већ јавили.

Логично питање које се поставља јесте: па ко је онда јавио Шкулетићу да напусти припреме Партизана? Менаџер? Неко из клуба?

И још једна ствар која говори о раду нове управе Партизана. Један од постулата и обећања новог председника Зорана Поповића и нове гарнитуре била је транспарентност у раду. (Подсетите се плана нове управе, односно Поповића).

Али, у четвртак пре подне нико није био спреман да изађе пред новинаре. Мислимо на оне који, ваљда, нешто знају о овој понуди.

Новинари су покушали да сазнају И информације од генералног директора Милоша Вазуре, али млади функционер црно-белих није био спреман да прими представнике медија. Као ни било ко други од руководећих људи Партизана.

Понуда од четири милиона евра (ако је заиста таква) уопште није за занемаривање. Штавише! Али, проблем је у тајмингу. Јер, оставити тим без оба искусна нападача (Данко Лазовић и Петар Шкулетић), са тек опорављеним Немањом Којићем и голобрадим Иваном Шапоњићем, не даје много простора за маневар. Фудбалским речником: ово је клизећи са обе ноге на Марку Николићу!

Незванично се могло сазнати да би данас требало да буде седница Управног одбора црно-белих. Док се неко не огласи...

Коментари / 0

Оставите коментар