Partizan i transparentnost - ma, šta to beše?!

U Fudbalskom klubu Partizan niko ne želi da priča o ponudi moskovske Lokomotive za najboljeg strelca u srpskom fudbalu Petru Škuletiću. I Tumbaković iznenađen i neobavešten o tome. "Došao sam u klub da se raspitam", kaže Tumbaković.

Fudbal 12.02.2015 | 22:20
Partizan i transparentnost - ma, šta to beše?!

Na stadionu Partizana u četvrtak pre podne svi su bili zatečeni i niko nije bio raspoložen da priča o ponudi moskovske Lokomotive za Petra Škuletića, koja je, nezvanično oko četiri miliona evra.

Sportski direktor Partizana Dragan Ćirić ranije danas je izjavio da je "zatečen" informacijom o ponudi za Škuletića, koji je prekinuo pripreme sa ekipom u Antaliji i vratio se u Beograd (a možda će odmah za Moskvu).

Ova informacija da sportski direktor, koji je po vokaciji, zadužen za transfere igrača, pojma nema o ponudi za najboljeg strelca crno-belih govori mnogo. A dodatnu zabunu u celu priču uneo je potpredsednik Partizana zadužen za sportska pitanja Ljubiša Tumbaković koji se u sredu uveče vratio iz Antalije u Beograd.

Ispred stadiona u Humskoj, novinari su sreli Tumbakovića, koji tvrdi da ga je informacija o ponudi za Škuletića zatekla u Beogradu.

Novinari su ga pitali da li može da odvoji malo vremena za razgovor na ovu temu, a Tumbaković je odgovorio da "nema vremena" i da je "upravo tim povodom došao na stadion da se raspita".

"Sinoć sam doputovao. Kad sam stigao, čuo sam za ponudu za Škuletića. Ne znam ništa o tome. Došao sam na stadion da se raspitam", kratko je rekao Tumbaković.

Ova izjava može da se protumači samo ovako: niko od dve osobe zadužene za sportska pitanja pojma nema za ponudu za Škuletića, a njima treba dodati i trećeg koji bi rebalo da bude najzainteresovaniji, odnosno da se najviše pita - trener Marko Nikolić. A ni on sinoć nije imao više informacija od onoga što su mediji već javili.

Logično pitanje koje se postavlja jeste: pa ko je onda javio Škuletiću da napusti pripreme Partizana? Menadžer? Neko iz kluba?

I još jedna stvar koja govori o radu nove uprave Partizana. Jedan od postulata i obećanja novog predsednika Zorana Popovića i nove garniture bila je transparentnost u radu. (Podsetite se plana nove uprave, odnosno Popovića).

Ali, u četvrtak pre podne niko nije bio spreman da izađe pred novinare. Mislimo na one koji, valjda, nešto znaju o ovoj ponudi.

Novinari su pokušali da saznaju I informacije od generalnog direktora Miloša Vazure, ali mladi funkcioner crno-belih nije bio spreman da primi predstavnike medija. Kao ni bilo ko drugi od rukovodećih ljudi Partizana.

Ponuda od četiri miliona evra (ako je zaista takva) uopšte nije za zanemarivanje. Štaviše! Ali, problem je u tajmingu. Jer, ostaviti tim bez oba iskusna napadača (Danko Lazović i Petar Škuletić), sa tek oporavljenim Nemanjom Kojićem i golobradim Ivanom Šaponjićem, ne daje mnogo prostora za manevar. Fudbalskim rečnikom: ovo je klizeći sa obe noge na Marku Nikoliću!

Nezvanično se moglo saznati da bi danas trebalo da bude sednica Upravnog odbora crno-belih. Dok se neko ne oglasi...

Komentari / 0

Ostavite komentar