Симбол Брисела у српској ношњи

Бронзана статуа дјечака Писа, који је симбол Брисела, данас ће у знак обиљежавања Дана државности Србије бити обучена у српску народну ношњу - опанке, јелек и шајкачу.

Свијет 12.02.2015 | 12:20
Симбол Брисела у српској ношњи

Из Амбасаде Србије у Белгији најављено је да ће краткој церемонији откривања статуе данас у подне присуствовати амбасадор Србије Весна Арсић и бриселски градски функционери.

Статуа која представља једну од највећих туристичких атракција Брисела подигнута је у част дјечака из средњовијековне легенде који је спасао град тако што је урином угасио фитиљ и спријечио освајаче да дигну у ваздух градске зидине.

Шездесет центиметара високог Манекена, што на локалном нарјечју значи "човјечуљак" повремено облаче у разне костиме, о чему брине посебна градска служба, а данас је пети пут да се Дан државности Србије у Бриселу обиљежава на овај начин.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Опозиција

12.02.2015 11:27

Мрзе нас тамо? Они само воле паре, цувају своје интересе. То сто ми не моземо да се уклопимо нигдје то је нас проблем. Лаземо се да смо "небески". Ко нас мало полети ми га славимо, цим мало падне ми га газимо. Ниста нам није свето.

ОДГОВОРИТЕ
Name

патриота

12.02.2015 11:34

Свака цаст на коментару! Браво! Погодио си у срз! Слаземсе са тобом у потпуности. Па овај народ мора вец једном да се поцне медјусобно постовати и цијенити да би га и други постовали. Мора се ослободити народне епске поезије у политици и поцети цврсто да стоји на земљи. Народе мој, морамо улагати у себе да би могли да понудимо несто том "трулом" западу.

Name

СРБИН

12.02.2015 11:28

АКО СУ ГА ОБУКЛИ У СРПСКО ОДЕЛО, ЛЕПО, АЛ, ЈА ПРДЛАЖЕМ ДА СЕ ЗОВЕ РАДАШИН ДОК ЈЕ ОВАКО ОБУЧЕН.

ОДГОВОРИТЕ