Голман дебитант са 33 године?!

Живот пише романе - голман Хетафеа дебитовао са 33 године, а некада му је Касиљас био резерва! Валенсија је Лопеза Переза плаћала годишње 420.000 евра како би спречила Челси да га отме, а онда је кренуо његов стрмоглав пад све до минулог викенда када је коначно стао између статива у Примери.

Фудбал 13.02.2015 | 09:20
Голман дебитант са 33 године?!

Често се дешавало у прошлости да неког клинца гурају у небеса, предвиђајући му блиставу каријеру, а онда на површину исплива неко други ко се дуго налазио у његовој сенци. Управо такав један пример долази нам из Шпаније.

Јонатан Лопез Перез је тек са 33 године дебитовао у Примери и то на голу Хетафеа минулог викенда против Севиље (2:1), а својевремено је словио као чудо од талента коме је Валенсија годишње давала нешто мање од пола милиона евра и коме је у млађим категоријама репрезентације Шпаније један Икер Касиљас био резерва.

Лопез Перез је као 13-годишњак бранио за локални клуб по имену Алказар, када су га приметили ловци на таленте Слепих мишева. Годину дана касније обрео се на Местаљи и већ тада потписао спонзорски уговор са Најкијем. Ређали су се наступи за младу репрезентацију Фурије до 15, 16, 17 и 18 година, где му је резерва био садашња „јединица“ Реала.

На ЕП до 16 година у Енглеској приметио га је тадашњи менаџер Челзија Ђанлука Вијали, који је натерао газде клуба да понуде брдо новца да га доведу на Стамфорд Бриџ (спомињало се чак 500 милиона пезета у то времен), али први човек Валенсије Педро Кортес је експресно реаговао. Пао је потпис на седмогодишњи уговор по којем је Лопез Перезо добијао 420.000 евра по сезони.

Онда је почео његов пад. Позајмица Нумансији, Овједу и Кордоби, на крају је потписао за Албасете са чак 14 килограма вишка. Вратио се у фудбалски живот у Грчкој, где је бранио за Левадијакос и Верију, а летос је као слободан играч потписао за Хетафе. Ту је коначно доживео да дебитује у Примери. Са 33 године. Живот заиста пише романе...

Коментари / 0

Оставите коментар