Golman debitant sa 33 godine?!

Život piše romane - golman Hetafea debitovao sa 33 godine, a nekada mu je Kasiljas bio rezerva! Valensija je Lopeza Pereza plaćala godišnje 420.000 evra kako bi sprečila Čelsi da ga otme, a onda je krenuo njegov strmoglav pad sve do minulog vikenda kada je konačno stao između stativa u Primeri.

Fudbal 13.02.2015 | 09:20
Golman debitant sa 33 godine?!

Često se dešavalo u prošlosti da nekog klinca guraju u nebesa, predviđajući mu blistavu karijeru, a onda na površinu ispliva neko drugi ko se dugo nalazio u njegovoj senci. Upravo takav jedan primer dolazi nam iz Španije.

Jonatan Lopez Perez je tek sa 33 godine debitovao u Primeri i to na golu Hetafea minulog vikenda protiv Sevilje (2:1), a svojevremeno je slovio kao čudo od talenta kome je Valensija godišnje davala nešto manje od pola miliona evra i kome je u mlađim kategorijama reprezentacije Španije jedan Iker Kasiljas bio rezerva.

Lopez Perez je kao 13-godišnjak branio za lokalni klub po imenu Alkazar, kada su ga primetili lovci na talente Slepih miševa. Godinu dana kasnije obreo se na Mestalji i već tada potpisao sponzorski ugovor sa Najkijem. Ređali su se nastupi za mladu reprezentaciju Furije do 15, 16, 17 i 18 godina, gde mu je rezerva bio sadašnja „jedinica“ Reala.

Na EP do 16 godina u Engleskoj primetio ga je tadašnji menadžer Čelzija Đanluka Vijali, koji je naterao gazde kluba da ponude brdo novca da ga dovedu na Stamford Bridž (spominjalo se čak 500 miliona pezeta u to vremen), ali prvi čovek Valensije Pedro Kortes je ekspresno reagovao. Pao je potpis na sedmogodišnji ugovor po kojem je Lopez Perezo dobijao 420.000 evra po sezoni.

Onda je počeo njegov pad. Pozajmica Numansiji, Ovjedu i Kordobi, na kraju je potpisao za Albasete sa čak 14 kilograma viška. Vratio se u fudbalski život u Grčkoj, gde je branio za Levadijakos i Veriju, a letos je kao slobodan igrač potpisao za Hetafe. Tu je konačno doživeo da debituje u Primeri. Sa 33 godine. Život zaista piše romane...

Komentari / 0

Ostavite komentar