Тест: Црвена Звезда - Мордовија 1:0

Црвена звезда боља од руског прволигаша Мордовије.

Фудбал 11.02.2015 | 20:40
Тест: Црвена Звезда - Мордовија 1:0

Фудбалери спрског шампиона успешно су одрадили још једну проверу уочи пролећне потере за лидером домаћег првенства, Партизаном.

Голом Вукашина Јовановића у 90. минуту Црвена звезда је савладала десетопласирани тим руског шампионата, Мордовију, у пријатељском мечу играном у Анталији.

Млади штопер црвено-белих најбоље се снашао у гужви после корнера који је извео Катаи и ногом матирао противничког голмама.

Изабраници Ненада Лалатовића већи део утакмице били су бољи ривал, али су Руси први могли до поготка. У 67. минуту црногорски дефанзивац Владимир Божовић погодио је пречку...

Пошто је провера против Ростова у уторак отказана, Лалатовић је одлучио да против Мордовије на терен изведе два састава, а свих 90 минута одиграо је само голман Предраг Рајковић.

Прво полувреме играли су: Рајковић - Цветковић, Павићевић, Лазић, Анђелковић - Ковачевић - Стојановић (12. Босанчић), Савићевић, Гаврић, Лазовић - Паркер, док су у другом прилику добили: Рајковић - М. Стојановић, Јовановић, Мбођ, Ђорђевић - Грујић - Ристић, Босанчић (58. Салами), Аврамовски, Катаи - Јовић.

Због бола у нози Саша Стојановић је у 12. минуту тражио измену, па је уместо њега у игру ушао Милош Босанчић. Да ли је у питању нови пех за црвено-беле, који су већ изгубили Александра Луковића, или је реч о само лакшој повреди, сазнаћемо ускоро...

Звездине играче на терен је са капитенском траком око руке извео Дарко Лазовић

Везиста црвено-белих је на пријатељски меч против Мордовије (0:0) извео саиграче са капитенском траком око руке, иако је генерални директор клуба Звездан Терзић довео у питање његов статус у наредних шест месеци.

Неизвесно је да ли ће сјајни везиста на пролеће конкурисати за место у тиму, али ако се буде питао само тренер Ненад Лалатовић - дилеме нема.

Нови нападач црвено-белих, Петар Орландић, није добио шансу у овом мечу, иако је претходно играо само неколико сати по доласку у Турску.

Наредну проверу Лалатовићеви изабраници имаће у петак против немачког четвртолигаша Сарбрикена, а дан касније ривал ће бити учесник Лиге шампиона БАТЕ Борисов.

Коментари / 0

Оставите коментар