Test: Crvena Zvezda - Mordovija 1:0

Crvena zvezda bolja od ruskog prvoligaša Mordovije.

Fudbal 11.02.2015 | 20:40
Test: Crvena Zvezda - Mordovija 1:0

Fudbaleri sprskog šampiona uspešno su odradili još jednu proveru uoči prolećne potere za liderom domaćeg prvenstva, Partizanom.

Golom Vukašina Jovanovića u 90. minutu Crvena zvezda je savladala desetoplasirani tim ruskog šampionata, Mordoviju, u prijateljskom meču igranom u Antaliji.

Mladi štoper crveno-belih najbolje se snašao u gužvi posle kornera koji je izveo Katai i nogom matirao protivničkog golmama.

Izabranici Nenada Lalatovića veći deo utakmice bili su bolji rival, ali su Rusi prvi mogli do pogotka. U 67. minutu crnogorski defanzivac Vladimir Božović pogodio je prečku...

Pošto je provera protiv Rostova u utorak otkazana, Lalatović je odlučio da protiv Mordovije na teren izvede dva sastava, a svih 90 minuta odigrao je samo golman Predrag Rajković.

Prvo poluvreme igrali su: Rajković - Cvetković, Pavićević, Lazić, Anđelković - Kovačević - Stojanović (12. Bosančić), Savićević, Gavrić, Lazović - Parker, dok su u drugom priliku dobili: Rajković - M. Stojanović, Jovanović, Mbođ, Đorđević - Grujić - Ristić, Bosančić (58. Salami), Avramovski, Katai - Jović.

Zbog bola u nozi Saša Stojanović je u 12. minutu tražio izmenu, pa je umesto njega u igru ušao Miloš Bosančić. Da li je u pitanju novi peh za crveno-bele, koji su već izgubili Aleksandra Lukovića, ili je reč o samo lakšoj povredi, saznaćemo uskoro...

Zvezdine igrače na teren je sa kapitenskom trakom oko ruke izveo Darko Lazović

Vezista crveno-belih je na prijateljski meč protiv Mordovije (0:0) izveo saigrače sa kapitenskom trakom oko ruke, iako je generalni direktor kluba Zvezdan Terzić doveo u pitanje njegov status u narednih šest meseci.

Neizvesno je da li će sjajni vezista na proleće konkurisati za mesto u timu, ali ako se bude pitao samo trener Nenad Lalatović - dileme nema.

Novi napadač crveno-belih, Petar Orlandić, nije dobio šansu u ovom meču, iako je prethodno igrao samo nekoliko sati po dolasku u Tursku.

Narednu proveru Lalatovićevi izabranici imaće u petak protiv nemačkog četvrtoligaša Sarbrikena, a dan kasnije rival će biti učesnik Lige šampiona BATE Borisov.

Komentari / 0

Ostavite komentar