Звиздић на челу Савјета министара

Представничко вијеће Парламентарне скупштине БиХ потврдило је на данашњој сједници именовање Дениса Звиздића за предсједавајућег Савјета министара БиХ.

Босна и Херцеговина 11.02.2015 | 19:40
Звиздић на челу Савјета министара

У једноипочасовном обраћању посланицима Звиздић је навјише говорио о реформама.Прије свега о реформама које ће БиХ покренути на европском путу,затим о реформи јавне управе,те социјалним и економским реформама.

,,Да би се Савјет министара БиХ бавио неопходним реформама неопхпдна је политичка стабилнист и унутрашњи договор'',каже Денис Звиздић и додаје:

,,Стање у којем је БиХ била протекле 4 године не смије се поновити. Воља за пуним ангажманом оних који ће обављати функције у извршној власти и воља која је исказана кроз изјаву Предсједништва БиХ и потписане програмске циљеве парламентарне већине,на неки начин буди наду и оптимизам да ће овај пут бити другачије''.

Посланик СДС-а у Представничком вијећу Александра Пандуревић истиче да је од изузетне важности што је Звиздић у свом екпозеу јасно рекао да Савјета министара неће преузимати надлежности које му по уставу не припадају.

,,Тиме се ралаксирају односи и атмосфера унутар БиХ'',сматра Пандуревић.

Опозиционе странке из Федерације БиХ замијерају Звиздићу што је у експозеу мало пажње посветио НАТО интеграцијама БиХ,и истичу да је експозе свеобухватан али ће га бити тешко реализовати.

,,Предсједавајући најављује формирање нових институција и биће занимљиво видјети како ће његови партнери из републике српске на то реаговати'', истиче посланик СДП-а Саша Магазиновић.

,,Нећемо улазити у надлежности ентитета'', поручује Денис Звиздић и додаје да ће Савјет министара максимално користити надлежности које има по Уставу БиХ.

Посланици СНСД-а и ДНС-а напустили су сједницу прије излагања Дениса Звиздића јер ни данас није прихваћен њихов приједлог за смјену предсједавајућег Вијећа Шефика Џаферовића,због,како тврде прикривања ратног злочина над Србима,за шта је по њиховом мишљењу доказе изнио бивши потпредсједник Федерације Бих Мирсад Кебо.

Ни делегати ове двије странке у Вијећу народа нису били конструктивни па је на њихов захтјев конститутивна сједница Вијећа народа одгођена за понедељак,како би наводно клуб Срба постигао јединствен приједлог за српског члана Колегија.

На питање у чему је проблем,када су на сједници прије 15 дана тврдили да су спремни за избор руководства,шеф клуба српских делегата Средоје Новић одговара да то није тачно.

,,Нисам то тврдио и немојте инсинуирати нешто што није тачно,јер ја јако добро памтим шта сам рекао.То није коректно.Узмите снимак па ће те видјети шта је речено'', тврди Новић.

Послушали смо господина Новића и пронашли снимак од 29.јануара ове годне на којем он,након прекида конститутивне сједнице, јасно и гласно каже: ,, Клуб Срба је данас био спреман да настави рад.Ми имамо кандидата за члана Колегија''.

,,О каквом јединству причају у СНСД-у када су приликом избора руководства Клуба Срба на прошлој сједници делегатима СДС-а јасно поручили да су мањина у Клубу, а предсједник СНСД-а и даље тврди да СДС и остале чланице Савеза за промјене не представљају Републику Српску'', пита се Огњен Тадић и додаје да га колеге из СНСД-а и ДНС увјеравају да ће у понедељак подржати кандидтата СДС-а.

,,Све је то само нови покушај опструкције формитрања власти на нивоу БиХ.Потпуно је јасно да Радмановић,Новић и Родић неће подржати ни колегу Дарка Бабаља ни мене. Али нека им буде.Искористили су још један механизам за одуговлачење формирања власти.Сада је јасно да се ради о злоупотребама'',истиче Тадић и додаје да се нада да ће у понедељак коначно бити изабрано руководство Вијећа нарда Парламемтарне скупштине БиХ, јер грађани никоме нису дали глас и повјерење за блокаду процеса већ се надају напредку,прије свега економском.

(БН ТВ)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

алан форд

11.02.2015 18:57

Дрекавац министар без портфеља

ОДГОВОРИТЕ
Name

мики

11.02.2015 19:00

Мијењате називе улица у Јањи следеца је Бијељина главна це се звати Алије Изетбеговица а друга Сефика Дзаферовица.Пардон заборавио сам Махмуљина.Срам вас било.

ОДГОВОРИТЕ
Name

алан форд

11.02.2015 19:49

Да,да, далеко веца срамота него опљацкати 250 милиона КМ преко бобар "банке".

Name

мики

11.02.2015 20:44

Ово сто ја писем је доказано а ово господо доказите.

Name

Милос

11.02.2015 20:55

Ово је само пар улица у 100% Босњацкој средини,а Ви сте оставили све езане на цитавој тетиторији Српске да енормним децибалима цијепају уси народу,само да продје закон против интернета.У цему је разлиика другови из СНСД-а?

Name

Боки_Соко_Сиви

11.02.2015 19:02

Ко бабе, овај ако једни подрзавају одмах други против и тако у круг до у недоглед. Пустите цовјека да ради свој посао, па цемо видјети. Сигурно му није лако и надам се да це се бавити рјесавањем проблема и изласку из овог мрког мрака а не којекаквим препуцавањима. Подрзите га и уз најбољи труд сансе за успјех и помак су мале. Уз саботазу и ометање сансе су никакве. Насхи политицари са свих страна брзо забораве да су изабрани од становника ове земље да РАДЕ а не да у недоглед воде вербалне дуеле. Национални кљуц у БиХ је осигурао разне политицаре од рада и одговорности а у корист лоповлука и незнања.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДРАГАН ПРИЈЕДОР

11.02.2015 20:57

НЕ ЗНА СЕ КО ЈЕ ВЕЋИ ЛАЖОВ НОВИЋ ИЛИ ЊЕГОВ КУМ ПАВИЋ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган за алан форд

12.02.2015 10:24

Молио БИХ "алан форд" да ми објасни која је суштина поруке "Дрекавац министар без портфеља". Ако је фазон и није неки. Ако немаш ништа паметније уздржи се од коментара.

ОДГОВОРИТЕ